Växjö Lakers kliver in i E-sportvärlden
Publicerad: 2019-11-17
Nyhet
Växjö Lakers tar ett kliv in i e-sportvärlden och kan stolt presentera sitt nya e-sportlag. Imorgon inleds ECL (European Championship League) som NHLgamer.com anordnar och Växjö Lakers lag finns representerat.

Vi är glada över att sätta Växjö Lakers-varumärket i nya vatten och är mycket glada över att ha några lokala profiler på spelplanen. E-sporten är ett helt nytt territorium för oss där vi når en ny spännande målgrupp. Ett område där vi ser en enorm potential, berättar Växjö Lakers försäljningschef Fredrik Sandberg.

Växjö Lakers e-sportlag består av en målvakt, fyra backar och fem forwards. Såhär säger lagkaptenen Fredric Edholm och assisterande kaptenen Fredrik Jansson om satsningen.

Hur känns det att få spela för Växjö Lakers?
- Det känns grymt roligt att få representera Växjö Lakers i NHL 20. Det är väldigt roligt för oss som lag men även för NHL community't i sig, som börjar växa allt mer just nu. Både Fredrik Sandberg och Elliot Soprani i föreningen har varit väldigt ambitiösa och hjälpsamma i den här processen till att vi blev ett e-sportlag, säger lagkaptenen Fredric Edholm.

Hur ser målsättningen ut?
- Vi har redan hunnit med en första turnering, det var IS cup med över 70 deltagande lag, där slutade vi topp 16. Det var vi riktigt nöjda över. Imorgon börjar ECL (European Championship League) som NHLgamer.com anordnar och vi har som mål att kliva direkt upp i Elite-divisionen, eftersom vi är ett nystartat lag kommer vi att börja i Pro som är den nästhögsta divisionen. Det ska bli oerhört roligt att ha med Lakers-fans i streamen framöver, säger assisterande kaptenen Fredrik Jansson.

Växjö Lakers Lineup

Målvakt

81 Joona ”Hullued” Saarinen (A)

Backar

7 Olof ”Gustafsson7” Gustafsson

29 Johan ”juniorzalaz” Nilsson

66 Ludvig ”Bortalaget” Hedenberg

71 Timmy ”Tmybror” Eriksson

Forwards

7 Joni ”Tzon93” Tuovila

19 Fredrik ”Kattenj” Jansson (A)

88 Johannes ”Hockeyjohannes” Hultmark

96 Gustav ”Gson99” Erlandsson

97 Fredric ”EDHOLMINHO” Edholm (C)

Läs mer och följ Växjö Lakers E-sportlag

Växjö Lakers Twitch: http://twitch.tv/VLHesport

Växjö Lakers Esport på Twitter: @VLHesport

nhlgamer.com kan man läsa mer om NHL-esporten och aktiva/kommande turneringar.

PR & Kommunikation Carolina Toresson