Växjö Lakers första seger kom i Örebro
Publicerad: 2013-09-25

Det satt långt inne - men till slut kunde Växjö Lakers bärga säsongens första seger via en 4-3-viktoria mot Örebro.

Matchen mellan Örebro och Växjö Lakers blev en riktig nervpers för alla Växjö Lakers-fans.

En resa mellan hopp och förtvivlan.

Örebro ledde med både 2-0 och 3-1, men Växjö Lakers studsade tillbaka och vann till slut med 4-3.

- Det var en otroligt skön vinst. Vi gjorde också fyra mål vilket gjorde saken ännu bättre, sa Tomi Kallio till C More efter matchen.

Men som sagt: det var en riktig nervpers.

Örebro fick en drömstart. Efter drygt sju minuter sköt Martin Johansson 1-0 och bara minuter senare, strax efter ett uddlöst power play av Växjö Lakers, gjorde Daniel Sondell 2-0. Örebro hade dessutom puck i både stolpen och ribban i den första akten.

Och det trots att Växjö Lakers långa stunder var spelförande.

I andra perioden fick Växjö Lakers in en tidig reducering genom Tomi Kallio som efter fint förarbete av Dennis Rasmussen lade in 1-2-pucken i power play. Därefter bombarderade Växjö Lakers Örebro-kassen - men inga mer puckar trillade in.

Istället stack Örebro upp och gjorde 3-1 - målskytt Justin DiBenedetto - på en av få chanser.

Men Växjö Lakers-utdelningen kom. Niclas Lundgren och Ville Varakas lastade in varsitt backskott och såg till att ställningen var 3-3 inför sista perioden.

- Vi vet att de går djupt ner med sina forwards så vi försökte få puckarna till backar som kunde lägga in puckarna på mål, och det lyckades vi bra med två gånger, sa målskytten Niclas Lundgren som nätade för första gången någonsin i Växjö Lakers.

I de två första perioderna hade Växjö Lakers skottövertaget 23-10 och det mesta av spelet - och borde också haft ledningen. I sista perioden var det dock ombytta roller: Örebro förde spelet, skakade fram chanser och hade bud på ledningsmål.

Men istället så avgjorde Växjö Lakers. Med knappa sex minuter kvar lastade Sebastian Erixon in pucken från blå i power play och Colby Armstrong vann kampen framför kassen och tryckte in matchvinnande 4-3.

Örebro fortsatte trycka på i slutet men Scott Munroe fredade kassen.

Första segern är därmed i hamn och äntligen lossnade det offensivt.

- Vi har snackat en del om målskyttet och vi har pratat om att vara positiva. Även om vi inte gjort mål i de tidigare matcherna så har vi ändå skapat bra chanser, men det gäller att glömma missarna. Det var skönt att vi vann idag, sa Tomi Kallio.

Nästa match spelas på fredag då Växjö Lakers möter Leksand på bortaplan.