J18: Uddamålsvinst mot Karlskrona
Publicerad: 2019-12-02
J18
Under söndagen besegrade Växjö Karlskrona med uddamålet 4-3 efter stor dramatik.

Under söndagen vankades det J18-hockey i VIDA Arena då Växjö tog sig an Karlskrona i en minst sagt underhållande och dramatisk tillställning. Lakers gick till slut segrande ur striden med 4-3 efter att man avgjort med endast 32 sekunder kvar av den ordinarie speltiden.

Växjö kom ut riktigt starkt och satte omgående tryck mot Karlskronas mål. Det tog endast 87 sekunder innan Lakers lyckades ta ledningen i matchen då Alexander Labraaten överlistade Sebastian Herbertsson-Isrenn i bortamålet. Karlskrona skulle dock komma tillbaka målmässigt innan den första perioden var till ändå. 1-1-målet tillkom med 2.15 kvar av perioden.

Lakers fick en mycket fin start även på den andra perioden. Denna gång var det Linus Lindahl som höll sig framme och gjorde 2-1 efter 2.19. Samme Lindahl satte sedan 3-1 på straff när matchklockan tickat upp strax över 33 minuter. Därefter ådrog Växjö sig två utvisningar där man till slut inte kunna hålla tätt då gästerna reducerade till 2-3 med endast 32 sekunder kvar av mellanakten.

Den tredje perioden var jämn där Karlskrona jagade en kvitteringspuck. Gästerna lyckades till slut sätta 3-3 efter drygt halva perioden spelad. Därefter stod matchen och vägde och kampen såg ut att gå mot en förlängning. Då åkte Växjö på ett nytt numerärt underläge med endast 1.03 kvar av den ordinarie speltiden. Karlskrona valde då att ta timeout. Vi fick till slut ett mål under slutminuten, men det var inte gästerna som lyckades hitta nätmaskerna i powerplay utan istället kunde Hugo Brandi skicka in 4-3 till Växjö i boxplay med endast 32 sekunder kvar av bataljen. Lakers höll sedan sin ledning matchen ut och vann den dramatiska fajten med uddamålet 4-3 efter stor lagmoral.

Växjö ligger fyra i tabellen. Laget har samlat ihop 39 poäng på 20 matcher och är fem poäng före HV71 och endast en poäng bakom trean Malmö.

Skott: 41-25 (14-8, 16-7, 11-10)

Torsdagen den 5 december är det återigen match för Växjös del. Denna gång gästar man nian Borås. Borås har endast spelat in 15 poäng hittills under säsongen. Senast föll man hemma mot tian Tingsryd med tennissiffrorna 3-6.