J20: Övertidsförlust mot topplaget
Publicerad: 2020-03-05
Under onsdagskvällen spelade Växjö en tuff hemmamatch mot topplaget Linköping. Matchen slutade 2-2 efter ordinarie speltid där gästerna sedan drog det längsta strået under den efterföljande förlängningen.

J20 SuperElit Top 10 börjar lida mot sitt slut. Under onsdagskvällen spelade Växjö sin 15:e av 18 matcher i serien då man gästades av topplaget Linköping. Matchen slutade 2-2 efter ordinarie speltid där gästerna sedan drog det längsta strået under den efterföljande förlängningen.

Efter en mållös första period trillade målen in i den andra. Gästerna tog omgående ledningen då Marcus Pedersen lyckades spräcka Hugo Haas nolla i spelformen powerplay efter 1.08. Växjö reste sig omgående då Hugo Wirell skickade in 1-1 drygt tre minuter senare. Linköping skulle dock återta sin ledning i slutet av mellanakten och återigen var det Pedersen som nätade i numerärt överläge. Lakers fick chansen i powerplay därefter, men något mer mål fick vi inte i perioden.

Växjö gick för en kvitteringspuck i den tredje perioden, något man också lyckades med. Med 8.37 kvar av den ordinarie speltiden hittade Felix Franzén nätmaskerna bakom gästernas målvakt. Det var bud på fler mål under periodens sista minuter, men de båda målvakterna motade samtliga försök.

I den efterföljande förlängningen avgjorde gästerna, trots att Växjö vann skotten med 3-1. Lakers fick därmed med sig en poäng medan Linköping lämnade staden med två nya pinnar på kontot.

Växjö ligger alltjämt sexa i tabellen med 21 inspelade poäng på 15 matcher. Man är tre poäng före sjuan Brynäs och fyra poäng bakom femman Örebro.

• 0-1 (21:08) Marcus Pedersen assist Alexander Malinowski, Albert Lyckåsen – 5/4
  • 1-1 (24:20) Hugo Wirell assist Elliot Nordholm, Tom Fridén
  • 1-2 (34:53) Marcus Pedersen assist Arvid Costmar, Alexander Malinowski – 5/4
  • 2-2 (51:23) Felix Franzén assist William Magnusson, William Svensson
  • 2-3 (62:18) Albert Lyckåsen assist Arvid Costmar

Skott: 40-37 (10-8, 14-15, 13-13, 3-1)

På lördag är det dags för nästa match då Växjö gästar sjuan Brynäs. Gävlelaget föll i sin senaste match mot femman Örebro med hela 1-8. När Växjö och Brynäs möttes i Växjö tidigare i serien vann gästerna med 8-5. Det är således dags för revansch för Lakers del.