J20: Förlust mot Djurgården
Publicerad: 2019-03-17
Under söndagen spelades den sista omgången i J20 SuperElit Top 10. Växjö besökte Stockholmslaget Djurgården och fick se sig besegrade med tennissiffrorna 6-1, vilket innebär att Lakers slutar på en femteplats i tabellen.

J20 SuperElit Top 10 är numera avslutad. Under söndagen spelades nämligen den sista omgången där Växjö föll borta mot Djurgården med 1-6. Lakers slutade därmed femma i tabellen med sina 27 inspelade poäng på 18 matcher.

Växjö hade flertalet chanser att ta ledningen i den första perioden, men lyckades inte överlista Oscar Walldén i hemmamålet. Istället kunde Djurgården ta ledningen med endast 34 sekunder kvar av perioden.

I den andra perioden, när Växjö jagade en kvitteringspuck, gjorde Stockholmslaget ett miniryck i mitten av mellanakten. Först satte Tobias Björnfot 2-0 innan Adam Falk prickade in 3-0 49 sekunder senare. Lakers fick chansen i numerärt överläge flera gånger om under den andra halvan av perioden, men lyckades inte peta in någon puck.

Efter 7.07 av den tredje perioden spräckte äntligen Simon Ericsson Walldéns nolla. Målet blev dock Lakers enda i matchen. Djurgården däremot smällde in ytterligare tre mål under slutakten och kunde därmed till slut vinna med klara 6-1.

Växjö slutar därmed på en femteplats i tabellen och inleder SM-slutspelet kommande vecka.

• 1-0 (19:26) Kasper Sundqvist assist Gustav Klingström, Tim Ljungqvist
  • 2-0 (28:12) Tobias Björnfot assist Rasmus Kahilainen, Gustav Klingström
  • 3-0 (29:01) Adam Falk assist Erik Walli-Walterholm, Felix Carenfelt
  • 3-1 (47:07) Simon Ericsson assist Adam Bäckstrand
  • 4-1 (53:13) Felix Carenfelt assist Adam Falk, Erik Walli-Walterholm
  • 5-1 (54:05) Albin Grewe assist Rasmus Kahilainen
  • 6-1 (58:37) Kasper Sundqvist assist Adam Falk, Tobias Björnfot

Skott: 34-30 (11-8, 10-14, 13-8)