Lyckat första utbildningstillfälle av LCP
Publicerad: 2017-09-21
Ungdom
Under onsdagskvällen hölls det första utbildningstillfället av Lakers Coach Program. En lyckad kväll där cirka 60 ungdomsledare deltog.

Temat för kvällen var individuell utveckling där man riktade sig sig till aktiva ledare i Växjö Lakers Ungdomsverksamhet. Närliggande klubbar i Kronobergslän var även inbjudna till att deltaga.

Inför säsongen 2017/18 jobbade man fram en ledarmanual, LCP (Lakers Coach Program) som nu ska implementeras hos samtliga ungdomstränare i Växjö Lakers verksamhet.

- Det är viktigt att vi jobbar efter en gemensam plan så att vi alla rör oss i samma riktning. Tanken är att LCP ska vara ett verktyg som ska underlätta för våra ledare samtidigt som vi kvalitetssäkrar arbetet inom ungdomsverksamheten, förklarar Calle Steen, sportsligt ansvarig i ungdomsverksamheten.

Inspiratör för kvällen var SDE:s Sportchef, Daniel Broberg som bjöd på såväl teori som praktik. Daniel har över 30 års erfarenhet som tränare både på junior och a-lags nivå. Daniel är framförallt erfaren och skicklig på det individuella planet. Daniel har tränat fram extremt många professionella spelare i SHL, KHL och NHL där de mest välkända är bröderna Nylander och inte allra minst tvåfaldiga Stanley Cup-vinnaren Jonny Oduya.

- Kvällen var väldigt lyckad och inspirerande. LCP-utbildningarna är ett ypperligt tillfälle att fortsätta utbilda och utveckla sig som ledare, och träffa andra ledare för att diskutera erfarenheter, avlutar Calle.

Nästa utbildningstillfälle i LCP är 7 november, där sportchef Henrik Evertsson, huvudtränare Sam Hallam samt assisterande tränare Jörgen Jönsson kommer att medverka.

PR & Kommunikation Carolina Toresson