Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Idag 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec

Nihlstorp: "Både jag och klubben vill vinna"

26 juni 2014 13:35

Cristopher Nihlstorp har lämnat NHL för Växjö Lakers och anledningen är enkel - han vill hem till Sverige och vinna igen.


– Jag vill vinna igen. Det är solklart. Det vill Växjö Lakers också. Det är vi överens om med alla i laget. Klubben var i semifinal den gångna säsongen men vi vill höja ribban. Jag vill gå hela vägen, säger Cristopher Nihlstorp som under onsdagen gjorde sitt första besök i Växjö.

– Anledningen till att det blev Växjö Lakers är flera. För det första så ville jag tillbaka till svensk ishockey igen. När klubben och Henrik Evertsson presenterade satsningen och hur man jobbar så kändes det verkligen intressant och ligger i linje med vad jag vill. Det är huvudanledningen till att jag sitter här idag.

Några bekanta ansikten finns också i laget.

– Patrik Lundh är en av mina allra bästa vänner utanför hockeyn. Och Robert Rosén har jag spelat med i Tre Kronor.

Klubben är inte heller obekant. 30-åringen har faktiskt gjort en match i Växjö Lakers sedan tidigare. 2008/09 lånades han in från Rögle.

– Det gör att jag känner till lite om Växjö Lakers. Jag vet att det finns otroligt bra fans och jag fick höra att det var enormt tryck under slutspelet. Sedan minns jag att det fanns vingummi i omklädningsrummet och nu har jag fått höra att det fortfarande gör det, skrattar Cristopher.

– Det har varit roligt att spela mot Växjö Lakers genom åren men det ska bli ännu roligare att spela i klubben. Växjö Lakers har vuxit fram som en av de starkaste klubbarna i Sverige och det är kul att vara här.

Skåningen - som ursprungligen är från Malmö - har lirat i Nordamerika de två senaste åren. Totalt har det blivit sex NHL-matcher med Dallas Stars, i övrigt har han huserat i AHL-laget Texas Stars.

Den knappa speltiden i NHL är anledningen att han vill hem till Sverige igen.

– Framförallt känner jag att jag är klar som AHL-målvakt. Under mina två år där borta har jag inte slagit mig in i NHL. Jag har varit nära, men nära är inte tillräckligt. Jag vill komma hem och ta ett nytt avstamp, men bara för det så släcker jag inte min NHL-dröm. Den hägrar fortfarande. Men för min personliga utveckling så vill jag till Sverige och det här känns helt rätt för mig, berättar "Torpet", som han kallas, och menar att han ändå utvecklats på andra sidan Atlanten.

– Det är en helt annan hockey som spelas där borta. Det jag känner att jag främst förbättrat är den mentala tuffheten. Man spelar många matcher och reser mycket, men det finns inte utrymme för att klaga på resor eller tidsskillnader utan det är bara att leverera. Just det, att stärka det mentala och kunna fokusera, har jag absolut förbättrat. Sedan är det så annorlunda spel där borta att man lärt sig andra saker också, som att till exempel bli bättre på att möta skyttarna.

Det är också en riktig vinnare som kommer till Växjö Lakers. Nihlstorp har tagit upp Rögle i SHL, vunnit SM-guld med Färjestad och är färsk AHL-mästare med Texas Stars.

– Jag har haft förmånen att få tillhöra bra lag och vinna både i Sverige och Nordamerika. Det är något jag vill göra igen. Känslan av att vinna är obeskrivlig och den känslan vill jag uppleva i Växjö också, säger han och hoppas kunna bidra med just vinnarmentalitet.

– Ju fler killar du har som varit med och vunnit desto bättre är det. Det spelar ingen roll på vilken nivå du vinner, det handlar om att vinna, och får man in killar som vunnit så skapas en speciell mentalitet i gruppen som kan dra med sig de övriga som kanske inte har vunnit. När det väl drar ihop sig hoppas jag kunna bidra med det jag snappat upp genom åren.

Till hösten kommer Nihlstorp att bilda målvaktstandem med Stefan Steen.

– Jag vet inte så mycket om honom, men jag har hört att det är en ung målvakt som är lite av den svenska framtiden. Han ska vara bra tekniskt. Jag ser fram emot att få lära känna honom och dela med mig av det som jag lärt mig, samtidigt som jag får ta del av det unga, nya och fräscha som han kommer med.

Hur ska det bli att bo i Sverige igen?
- Bra. Till exempel att få äta svensk husmanskost igen. Det ska bli skönt att leva det vanliga svenska livet igen, ha släkt och vänner nära. Jag ser fram emot det.

Sedan var det då det här med stavningen av namnet. I NHL blev det Nilstorp precis som det står i passet - men på svensk mark vill keepern ha med ett h och heta Nihlstorp.

– Ja, det vill jag väldigt gärna. Det var krux med det där i Nordamerika. Jag föredrar att stava med h och har alltid gjort det, säger Cristopher som dock är medveten om att det inte finns något h i passet.

– Jag visste inte det från början, vi har alltid stavat med h så jag har liksom inte tänkt på det. Men jag har ingen aning om vem som hittat på det där med att vi ska skriva med h egentligen.