Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj

Teemu Laakso klar för Växjö Lakers

18 juli 2014 11:30

Växjö Lakers har gjort klart med finske backen Teemu Laakso som närmast kommer från KHL-spel i Severstal Cherepovets.


Växjö Lakers trupp är komplett - siste man in blir backen Teemu Laakso.

26-åringen har, trots sin unga ålder, hunnit med mycket i karriären. Efter att ha etablerat sig i finska ligan med HIFK så stack han 2008 till Nordamerika där det blev fyra säsonger i Nashville Predators organisation med 17 NHL-matcher och 217 AHL-matcher som facit.

De två senaste säsongerna har spenderats i KHL och Severstal Cherepovets. Den gångna vintern, där en del matcher missades på grund av skador, blev det 28 matcher och sex poäng. Laakso spelade också VM 2013.

– Teemu Laakso är en stark, rörlig och solid tvåvägsback som är klart mer defensiv än offensiv, men han har också ett väldigt, väldigt bra skott, säger Henrik Evertsson, sportchef Växjö Lakers.

– Det är just en sådan spelartyp som vi vill ha in för att balansen på backsidan ska bli så bra som möjligt. Vi ser i de viktiga och täta matcherna att det behövs mer fysik och stabilitet, och det får vi genom Teemu. Vi blir bättre framför egna kassen och i de avgörande närkamperna vilket är väldigt viktigt.

Teemu Laaksos jämnhet, solida spel och starka defensiv har gjort honom uppskattad i alla sina klubbar.

– Sådana här spelare är verkligen uppskattade och har inga problem att hitta jobb, men samtidigt finns de sällan ute på marknaden eftersom de alltid gör ett bra jobb och blir kvar där de är. Vi kan tacka turbulensen i KHL för att vi kunde få hit honom, säger Evertsson om truppens femte finländare.

– Teemu har spelat med både Ville Varakas och Jani Lajunen tidigare och det är en trygghet att ha killar som känner så mycket för vår förening som referenser.

Laakso är också högerskytt och därmed blir det två högerfattade backar kommande säsong (Cory Murphy är den andre).

– Det gör absolut ingenting, det gör att vi får en bättre balans i uppspelen och ökar valmöjligheterna i backparen.

Kontraktet med Teemu Laakso är skrivet på ett år.

Lagbygget - två målvakter, nio backar och 15 forwards - är därmed komplett.

– De ambitionerna som vi hade med lagbygget har vi nått upp till, vi är verkligen nöjda. Vi har fått in mer tyngd där vi ville ha den, vi har fått till en bra målvaktssida och våra poängspelare är mer av tvåvägstypen, precis som vi vill ha det. Vår stora utmaning blir att ersätta Dennis Rasmussen, men vi har inte letat efter en ny center utan känner att vi vill ge Alexander Johansson den chansen, säger Henrik Evertsson.

» Lagbygget 2014/15