J18: Sjätte raka segern
Publicerad: 2018-10-05
J18
Under torsdagskvällen gästade Växjös J18 Norrköpingslaget Vita Hästen. Lakers dominerade matchen från början till slut och vann med klara 5-0 och tog sin sjätte raka vinst.

Det är kul att vara spelare i Växjös J18-lag just nu. Under torsdagskvällen tog laget sin sjätte raka vinst då man tvålade dit Vita Hästen på bortaplan med hela 5-0. Lakers hade fem olika målskyttar i matchen och duktige Lucas Olander höll nollan.

Växjö startade matchen i ett rasande tempo och fick med sig ett powerplay omgående. Gästerna behövde bara nio sekunder på sig i det numerära överläget innan Gustav Kapborg satte 1-0. Lakers fortsatte att trycka på och skapa chans efter chans och med nio sekunder kvar av den första perioden lyckades Alex Ånnhagen överlista Adam Lindholm i hemmamålet.

Efter endast 55 sekunder av den andra perioden ådrog Vita Hästen sig en ny tvåminutersutvisning. Denna gång behövde Lakers 1.02 på sig innan man hittade nätmaskerna på nytt i spelformen. Hugo Wirell noterades för 3-0-målet. Resterande delen av mellanakten var betydligt jämnare och Norrköpingslaget hade bud på mål, framför allt genom två raka powerplay. Lucas Olander och boxplay-formationerna städade dock av Vita Hästens försök till en reduceringspuck.

Det var ett uppgivet Vita Hästen under den tredje perioden. Växjö fortsatte snurra på bra i offensiv zon och rada upp målchanser. Gästerna fick in såväl 4-0 som 5-0 innan hesa-Fredrik ljöd i Himmelstalundshallen. Victor Stjernborg svarade för 4-0-målet och Robin Ericsson noterades för spiken i kistan, 5-0.

Växjö är, i och med vinsten i Norrköping, alltjämt obesegrade. Laget har spelat sex matcher där man vunnit samtliga. Trots den fina starten på årets säsong så ligger man tvåa, en poäng bakom Frölunda. Anmärkningsvärt är att Växjö endast släppt in fyra (!) mål på de inledande sex matcherna.

Statistik från matchen:

Mål:

  • 0-1 (04:04) Gustav Kapborg assist Felix Franzén – 5/4
  • 0-2 (19:51) Alex Ånnhagen assist Alexander Dahlberg, Theodor Johnsson
  • 0-3 (21:57) Hugo Wirell assist Felix Franzén, Wilhelm Sjöberg – 5/4
  • 0-4 (45:49) Victor Stjernborg assist Wilhelm Sjöberg, Herman Ärlevik
  • 0-5 (49:32) Robin Ericsson assist Axel Bäckman

Skott: 13-44 (3-18, 7-11, 3-15)

På söndag är det dags för Växjös J18-lag att spela match igen då Troja/Ljungby kommer på besök. Derbyrivalen ligger åtta i tabellen med fem inspelade poäng på sex matcher. Matchen mot Troja/Ljungby har nedsläpp 14.00 i Växjö Ishall. Hjärtligt välkomna då!

Timmy Renud