Troja-Ljungby lånar Robin Söderqvist
Publicerad: 2014-07-23

Det blir division ett-laget Troja-Ljungby som lånar Växjö Lakers-centern Robin Söderqvist under kommande säsong. 

I mitten av juni gjorde Växjö Lakers klart med centern Robin Söderqvist som den gångna säsongen var lagkapten i Frölundas J20-lag.

Redan då meddelades också att grundtanken var att låna ut 19-åringen, och nu står det klart att Söderkvist kommer att spela division ett-hockey med Troja-Ljungby i vinter. 

- Det passar bra på många sätt. Redan när han skrev på var det klart att han skulle lånas ut. Han är i en ålder där han måste ha speltid, säger Henrik Evertsson, sportchef Växjö Lakers. 

- För en producerande spelare som Robin kan det vara svårt att få en tongivande roll i allsvenskan direkt, och därför känns division ett som en bra nivå. Där får han möjlighet att ha den roll som han är van att ha och som han ska ha, och tanken är att han ska landa som färdig seniorspelare där. Dessutom har Troja en fin hockeytradition, så det blir riktigt bra. 

Robin Söderqvist kommer, som det ser ut nu, att ansluta till Troja-Ljungby redan kommande vecka. 

- Han går nog på is med oss, sedan får vi se hur vi gör och om han eventuellt spelar någon träningsmatch med oss. Det får tiden utvisa helt enkelt, säger Evertsson. 

Redaktör Jonas Gustavsson