Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec

"Hedminator" tillbaka

26 september 2011 12:57

Store och tunge tacklingsmästaren Anton Hedman fick sitt genombrott och blev en stor publikfavorit under sin tid i Växjö Lakers. När forwarden nu besöker nya VIDA Arena med sitt Modo önskar han bara Växjö Lakers lycka till på elitserieresan.


Anton Hedman, vars Modo kommer till VIDA Arena under tisdagen, är inte överraskad över Växjö Lakers resa.

– Det är kul att det går så snabbt i Växjö. Intresset växer så det knakar. Jag kommer ihåg när jag kom dit och det var problem med ekonomin och allt, då var man inte det laget eller den organisationen som man nu har blivit, säger Anton.

– Jag kan säga att jag bara har positiva minnen från min tid i Växjö. Det kommer att bli en speciell och konstig känsla att spela mot dem igen.

Men det är ingen helt ny situation för den väldige Anton Hedman – 192 cm och 102 kg – eftersom han var med och spelade mot Växjö Lakers redan i vårens kvalserie. I de två matcherna mot Modo var Växjö Lakers defensiv ramstark och ångermanlänningarna hade svårt att skapa de stora chanserna trots spelövertag.

Anton Hedman minns matcherna med frustration.

– Oscar (Alsenfelt) stod på huvudet i mål här uppe i Örnsköldsvik, det var i princip han som fixade poängen till Växjö. Sedan är det något speciellt att spela i Växjö, det är något med den där ishallen… Växjö har en förmåga att alltid vinna där. Det är mycket liv på läktaren och en speciell atmosfär, säger han.

Bulldozern Anton Hedman har spelat juniorhockey i Nordamerika och gjorde bra ifrån sig, men hade det svårt med anpassningen när han kom hem till Sverige 2007. Första säsongen hann han avverka tre (!) klubbar. Andra säsongen hamnade han i Växjö Lakers och tredje säsongen kom genombrottet.

– Jag hade det trögt efter tiden i Kanada, men det lossnade andra året i Växjö. Jag trivdes, det fanns bra personer i organisationen och jag fick förtroende av Janne Karlsson. Allt det där spelade in, berättar Anton.

När Janne Karlsson ska säga något om Anton Hedman så säger han helt enkelt att ”Hedminator” är obehaglig att möta. Och 25-åringen är en aggressiv och tung spelare som gärna smäller på i närkamperna.

Han är lika älskad av det egna laget som han är hatad av motståndarna.
Anton Hedmans tacklingar är välkända.

– Jag har alltid spelat fysiskt och det gjorde jag redan innan jag åkte till Nordamerika. Jag är förhållandevis stark jämfört med dem jag möter. Tacklingar handlar om timing, det är a och o, och när man tacklat länge så lär man sig det där. Jag har en vilja att tackla hårt, men jag tacklar inte bara för att tackla, utan jag gör det för att få ut något av det.

Men du slipade tacklingarna i Nordamerika?
– Jo, lite kanske, men det är ingen som har lärt mig att tackla där borta. Det är något som utvecklats och blivit bättre med åren. Jag tycker att det är roligt att tackla och ser det som ett viktigt element i mitt spel. Men det är också något man måste träna på för att bli bra på det.

Modos fjolårssäsong var en gruvlig besvikelse där laget alltså tvingades till kvalseriespel och säkrade elitseriebiljetten först i den sista omgången via en seger mot Södertälje. Fjolåret är inget som Anton vill älta, utan nu ser man bara framåt i Foppa-land.

– Det var många faktorer som inte fungerade ifjol, men nu ser vi bara framåt och vi har en ny och intressant satsning som ser spännande ut.

Och du får en tacklingsmästare i Ulf Samuelsson som coach?
– Ja (haha), sedan vet jag inte vad det betyder för mig. Han gillade att spela fysiskt så jag förmodar att han tycker om det. Jag ska fortsätta spela mitt spel och hålla mig på rätt sida lagen.

Du har blivit mer disciplinerad med åren?
– Ja, det har jag verkligen. När jag blir utvisad så handlar det ofta om matchstraff. Jag har lärt mig att värdera situationerna bättre och spela med klubban i isen.

Även om Anton Hedman givetvis hoppas på seger för Modo mot Växjö Lakers, så önskar han sin gamla klubb lycka till på elitserieresan.

– Jag tycker att det klubben gjort är bra och jag är inte förvånad för jag tycker man hör hemma i elitserien. Jag har bara goda saker att säga om laget.

Till sist, vad säger du om Modos chanser i år?
– Jag tror att vi kan hitta på vad som helst. Vi har ett bra lag med bra spelare på alla positioner, så jag tror faktiskt att vi kan gå hela vägen.