• Huvudsponsorer

Elitseriedebut för Alsenfelt

26 september 2011 15:10

Efter att ha förlorat de två första matcherna i VIDA Arena så satsar Växjö Lakers nu på tredje gången gillt då Modo kommer på besök. Och det blir med en debutant i mål.


Efter att Martin Gerber startat säsongens första fem matcher så är det nu Oscar Alsenfelts tur att få chansen mellan stolparna.

Matchen mot Modo blir således hans elitseriedebut.

– Det känns som att det är läge för det, och Oscar vet ju hur det är att möta Modo också, säger tränaren Janne Karlsson och syftar till matcherna i kvalserien då Alsenfelt agerade levande vägg.

Janne Karlsson väljer att släppa hela laget redan nu. Backsidan blir intakt från matchen mot Skellefteå, men däremot ändras det i kedjorna.

Johan Andersson inleder vid sidan om och Steve Saviano tar klivet in i tredjekedjan med Dennis Rasmussen och Gustav Hjalmarsson.

– Jag tycker att Steve var bra när han kom in senast och därför får han fortsätta, motiverar Janne.

Mike Iggulden tar klivet ut som forward och kommer att spela med Tomi Kallio och Brad Moran medan Liam Reddox kliver in på Igguldens plats som center mellan Anders Eriksson och Josh Soares.

– Jag vet att Iggulden är bra som vinge och jag vill utnyttja hans målsinne lite mer. Det här ger honom en mer offensiv roll, säger Janne Karlsson.

– Liam Reddox är en grym skridskoåkare, bättre än Iggulden, och kommer passa som center där han får jobba över stora ytor.

Växjö Lakers och Modo hade tuffa bataljer i kvalserien. Modo har inlett säsongen med två vinster och två förluster men kommer närmast från en vinst mot Linköping.

– På något sätt tycker jag att vi är i samma läge eftersom vi båda spelade i kvalserien i våras, säger Janne.

Men Modo har väl mer press på sig?
- Ja, kanske i och med att vi är nykomlingar. Folk här vet inte vad de ska vänta sig och det är speciellt för oss, trots att vi förlorade mot Skellefteå är folk positiva till oss. Det är inget vi är vana vid.

Växjö Lakers har plockat två segrar på fem matcher men har ännu inte vunnit - eller ens tagit poäng - på hemmaplan.

– Vi har spelat stressat och har haft för mycket vilja. Nu gäller det att ha disciplin i bytena som varit alldeles för långa tidigare vilket gjort att laget hamnat i otakt. Vi ska visa mer tålamod. Vi behöver inte vinna matchen i första perioden.

På tal om det, Växjö Lakers har inte vunnit någon förstaperiod?
- Nej, och det behöver vi inte heller. Men vi ska inte förlora dem heller. Faktum är att vi bara har haft ledningen i en enda match.

Noterbart i statistiken är att Växjö Lakers och Modo är de två sämsta lagen på att teka i hela serien.

– Det har vi också snackat om och där ska vi bli bättre, säger Janne Karlsson.

Matchen startar klockan 19.00 i VIDA Arena. Arenan öppnar portarna redan 17.00 - välkommen då!