Rögle vänder och vinner i genrepet
Publicerad: 2019-09-10
Returmötet mot Rögle blev en historia med två ansikten där gästande Rögle BK åkte hem som segrare efter att ha vänt matchen.

Matchen börjar inledningsvis första minuten ganska likt senaste matchen mot Malmö där gästerna tar ner pucken och får ett långt första anfall. Men ganska snabbt kommer Lakers in i matchen och är det spelförande laget långa stunder. Rögle är dock farliga när dom får tryck i offensiv zon.

Efter 4.48 får hemmalaget en spelvändning högt upp i banan. Väl inne i zon får Linus Nässén en riktigt bra passning och får ett utsökt skottläge. Men istället för att lassa stora kanonen tittar Linus upp och hittar en instörtande Martin Lundberg som åter igen gör mål, och ger ledningen i matchen till hemmalaget.

Efter målet händer det inte jättemycket. Spelet böljar lite fram och tillbaka, dock fortfarande med hemmalaget som spelförande. Efter 14.20 kommer matchens första utvisning när Josen tvingas ta en fasthållning och gästerna får första chansen i spel 5 mot 4. En del halvchanser skrapar man fram men inget som känns jättefarligt. Lakers klarar detta första boxplay på ett bra sätt

Efter utvisningen spelar hemmalaget bra och sätter konstant press mot Rögles kasse med fina kombinationer. Men någon mer utdelning i den första perioden blir det vare sig för gästande Rögle eller hemmalaget. Istället ser vi ytterligare en utvisning med bara 15 sekunder kvar av perioden när Lakers nr 14 Emil Pettersson får vila för en hakning. Vilket betyder att man får starta andra perioden i numerärt underläge. Skotten i den första perioden slutade 8-7.

Boxplayspelet fortsätter att vara bra och man klarar även det test man får på sig under inledningen av den andra perioden. Efter att Växjö Lakers blivit fulltaligt så tar man över drabbningen ytterligare lite mer än tidigare och gästerna har svårt att hitta ett stopp i hemmalagets framfarter. 4.21 in i perioden åker Daniel Bertov ut för en hög klubba vilket Lakers utnyttjar på ett effektivt sätt.

Marcus Sylvegård lägger pucken på mål och där framför står ingen mindre än Richard Gynge som gör sitt första mål för kvällen när han hittar returen. Lakers fortsätter att mata på och man skapar mycket fina kombinationer och visar upp ett riktigt fint passningsspel. Med den typen av spelövertag så brukar antingen målen komma eller utvisningar på motståndet. Efter 7.58 får Taylor Matson vila efter en tripping.

Chans igen för hemmalaget som sätter inte firma Gynge/Pettersson igen. Och Emil Pettersson hittar in i mitten med en flippmacka till Gynge som givetvis skjuter direkt och vi har 3-0 på tavlan och Gynges andra mål för kvällen är ett faktum. Målet kommer efter 9.27. Hemmalaget har bud på fler mål efterd detta, då man fortsätter spela bra.

Men när vi har en 5-6 minuter kvar av perioden så ser man att hemmalaget sakta men säkert börja tappa lite fart och fokus. Efter 14.57 så ser man lite kontentan av detta när Marcus Sylvegård får vila för en hakning efter en period av konstant tryck från gästerna. I detta läge luktar det reducering lång väg och mycket riktigt när klockan landar på 16.14 styr Anton Bengtsson riktigt snyggt in 3-1 pucken bakom Viktor Fasth. Ett välförtjänt mål i det läget.

Gästerna fortsätter att spela bra i slutet och Lakers har svårt att hitta tillbaka, och är givetvis i stort behov av periodvila. Man håller ut, även om det är riktigt nära ytterligare en reducering flera gånger om. Skotten i andra perioden slutar 10-9.

Den tredje perioden blir helt klart gästernas period som vänder den här matchen väldigt snabbt och effektivt. Redan efter 2.36 Fixar Daniel Zaar den andra reduceringen snyggt framspelad av Ted Brithén. Efter 3-2 målet har faktiskt Lakers en bra chans att lyfta spelet igen när Hampus Gustafsson åker ut efter 4.19. Men det blir ingen utdelning. Istället kommer kvitteringen dryga minuten efter Rögle blivit fulltaligt genom Ted Brithén. Målet kommer efter 7.40 och det är åter en snygg framspelning av Kodie Curran.

Lakers har inte marginalerna med sig alls nu och 10.45 åker Martin Lundberg på en utvisning för slashing. Man klarar i och för sig den här utvisningen men det hackar lite i maskineriet. När klockan rullar fram mot 13.59 så kommer åter igen Ted Brithén in i zon och drar iväg ett skott som letar sig in till en ledning för bortalaget.

Nu är det helt plötsligt hemmalaget som jagar. 15.48 åker Adam Edström ut för en late hit och bara minuten senare Samuel Jonsson för en puck out. Och nu visar åter igen firma Gynge/Pettersson sina skills i powerplay. Ett riktigt klapp-klapp spel avslutar Emil Pettersson med ett direktskott och vi har 4-4 på tavlan.

Matchen går till förlängning där båda lagen inledningsvis har sina chanser. Roman Horak har chansen nästan fri framför mål men lyckas inte trycka in den. Rögle kontrar och är när direkt på kontringen att avgöra när Fasth nästan tar med sig pucken in i mål. Men avgörandet kommer efter nästa tekning när gästernas Eric Gelinas sätter segerpucken för gästerna.

Förlust i sista matchen inför säsongstart som vi ser Växjö Lakers göra på lördag på bortaplan mot Luleå Hockey. Premiären hemma kommer på tisdag den 17/9 när Djurgården gästar Vida Arena. Se till att säkra din plats i arenan.