Nu börjar lagbygget
Publicerad: 2013-03-07

Säsongen är över för Växjö Lakers del - och nu börjar processen med att forma nästa års lag.

Sportchefen Henrik Evertsson har en intensiv period framför sig.

- Just nu är det väldigt mycket. Det känns som att dagarna bara flyger iväg, berättar han. 

- När det gäller lagbygget handlar det nu huvudsakligen om att informera spelarna utan kontrakt om hur framtiden ser ut. Det är nummer ett. Alla ska få besked om hur det ser ut så att ingen svävar i ovisshet. 

Några besked om förlängningar eller nyförvärv finns inte ännu. 

- Vi kommer prata med spelarna utan kontrakt den närmaste veckan. Alla får besked - men ett besked kan vara att vi inte vet hur vi vlll göra, men det är också ett besked. Parallellt med detta så förs kontakter med eventuella nyförvärv, det är en process som alltid pågår. 

Sista matchen spelades i tisdags, spelartruppen var ledig under onsdagen och under torsdagen och fredagen körs tester. 

- Alla spelare, även de med utgående kontrakt, kör tester så att vi får värden på alla. Egentligen handlar det inte om individernas värden utan vi vill se värdena på till exempel en back som spelat si eller så många minuter under säsongen, och se var han ligger testmässigt nu. Det är för att vi ska få en avstämning på hur en spelare med en viss säsongshistorik står sig just nu. Det handlar om en utvärdering av träningen kan man säga. 

Efter veckans tester väntar ledighet innan barkmarksträningen startar. 

- Jag vet inte exakt hur lång ledigheten blir, men antagligen mellan en och två veckor, sedan kör vi gång barkmarksträningen, säger Henrik Evertsson. 

» Lagbygget 2013/14

Redaktör Jonas Gustavsson