Fantastisk vändning gav två poäng
Publicerad: 2020-01-23
En tuff start och underläge med 3-1 och bara 5 minuter kvar i Löfbergs Arena. Då vänder Lakers på tillställningen och vinner på övertid mot Färjestad.

En tuff bortamatch väntade i Löfbergs Arena för Växjö Lakers och premiärspelande Jacob MicFlikier, och det visade sig att det även skulle bli en riktigt tuff start för gästerna. Hemmalaget sätter högsta fart direkt och rullar upp Lakersförsvaret redan i det andra anfallet. Westin hittar Ejdsell, som i sin tur hittar Ekeståhl-Jonsson på andra sidan centrallinjen, och som skjuter direkt otagbart för Andrén. Målet faller redan efter 58 sekunder.

I den sjätte minuten åker Per Åhslund ut för en tripping och vi får se ett riktigt bra PP från gästerna, där Bailey skjuter i stolpen efter fint pass från Gynge. Men ingen nätkänning. Istället får Rydahl pucken på vänsterkanten strax efter hemmalaget blivit fulltaligt. Rydahl går in i zon och skjuter från avstånd. Ett bra och hårt skott som inte Andrén riktigt hinner parera utan pucken rinner över axeln på Andrén och i mål, och huxflux har vi 2-0 till Färjestad efter 9.17.

Lakers får ytterligare en chans i PP när Ivarsson åker ut för en fasthållning efter 11.58. Ett lite sämre, men ändå bra PP, men som dock inte heller ger utdelning. Spelmässigt går den första ronden till hemmalaget som är den part i målet som driver matchen med långa tunga anfall och högfrekvent skridskoåkning. Hemmalaget vinner skotten med 11-10.

Den andra perioden börjar med bästa tänkbara möjlighet för gästerna när Daniel Viksten åker ut på en tripping redan efter 18 sekunder. I den första perioden tog hemmalaget ledningen med 1-0 redan efter 58 sekunder. I den andra tar det bara 4 sekunder mer innan hemmalaget utökat till 3-0, och dessutom i numerärt underläge. Bra möjlighet, men ändå värsta tänkbara start.

Men Lakers ska replikera i samma PP genom Linus Högberg som snappar upp en retur från Jacob MicFlikier, som gör sin första poäng i Lakerströjan. Målet faller efter 1.53. En nödvändigt snabb replik från gästerna trots allt. Resten av perioden handlar mest om utvisningar och ställningskrig. Lakers gör sett till hela perioden en bättre instats i den andra ronden, men man har fortsatt enormt svårt att hitta nätet.

Perioden slutar 1-1 och total ledning med 3-1 till hemmalaget. Skotten i den andra vinns åter igen av hemmalaget, denna gång med 11-8.

Lakers i en jobbig uppförsbacke inför de sista 20 minuterna. Och fram till mitten av perioden är det mycket ställningskrig och det händer inte mycket från något av hållen. Efter 11.49 råkar Rydahl och Koivisto i luven på varandra efter att Rydahl kört på Rahimi och Lakers får chansen i numerärt överläge. Och då kliver ingen mindre än Ilari Melart fram med den stora kanonen och direktbombar in reduceringen. Den viktiga reduceringen kommer efter 15.03.

Detta ger Lakers rejält med energi och man går verkligen allt man har nu för att hitta en kvittering. Och exakt 1.59 senare får Tim Erixon en bra passning över centrallinjen från Ludvig Nilsson och lägger pucken mot mål på en inåkande Pontus Holmberg, som kan styra in kvitteringen efter 17.02.

Lakers spelar riktigt bra i slutet och med bara sekunder kvar är Brendan Shinnimin framme och så nära man bara kan komma att slå in segerpucken bakom Arvid Holm. Matchen slutar 3-3 och vi går med raska steg in i förlängningen där det faktiskt till 100% handlade om ett enda lag, nämligen Lakers. Man har ensamrätt på puckhanteringen i de 2.20 som förlängningen pågår innan Pontus Holmberg dansar bort Färjestadsförsvaret och hittar Ilari Melart som i stort sett kan åka in med pucken. Melarts andra balja för kvällen och Holmbergs andra poäng för kvällen.

Två otroligt sköna och viktiga poäng med hem till Småland. Nu njuter vi av detta fram till lördag då Leksands IF gästar Vida Arena i en ny hockeyfest. Nedsläpp kl 18.00. Så glöm inte att säkra din plats.