J18: Helgsummering
Publicerad: 2019-03-04
J18
Helgen som precis passerade slutade med en klar vinst och en klar förlust. Båda matcherna spelades på hemmaplan där Södertälje besegrades under lördagen och där serieledarna, Linköping, blev alldeles för svåra under söndagen.

Endast tre matcher återstår av J18 Allsvenskan Södra innan tabellen ska summeras. Poängen är således av stor vikt. Växjö tog tre mycket viktiga poäng under lördagen, men föll tyvärr under söndagen.

Lördagsmatchen, som spelades mot Södertälje, öppnades på bästa tänkbara vis för Växjö då Felix Franzén prickade in 1-0 redan efter 54 sekunders spel. Gästerna skulle dock såväl kvittera som ta ledningen innan den första perioden var till ända.

I början av den andra perioden kvitterade Alex Ånnhagen till 2-2. Drygt fem minuter senare gjorde samme Ånnhagen även 3-2 och gav således Lakers på nytt ledningen i matchen.

Södertälje jagade en kvitteringspuck under slutakten, men Lucas Olander storspelade i hemmamålet och vägrade släppa någon mer puck förbi sig. Victor Stjernborg kunde istället skjuta såväl 4-2 som 5-2 under slutminuterna och spela hem tre viktiga poäng till sitt lag. Målvakten, Olander, var också en stor bidragande orsak till Växjös vinst då han motade hela 42 av 44 skott i matchen.

Storförlust mot serieledarna

Under söndagen kom den överlägsna serieledaren, Linköping, på besök och vann till slut med stora siffror.

Växjö gjorde dock en bra första period och hade 1-1 efter 20 minuter efter att Victor Stjernborg kvitterat under slutminuterna av perioden.

I den andra perioden lade dock gästerna i en högre växel och inledde mellanakten med att göra fyra (!) mål inom loppet av 4.19. Hugo Wirell reducerade förvisso för Växjö tio minuter senare, men närmare än så kom inte Lakers.

Under slutakten smällde Linköping in ytterligare tre mål och kunde till slut vinna med utklassningssiffrorna 8-2.

Växjö ligger på en sjundeplats i tabellen efter helgens två matcher. Laget har 17 poäng på kontot, samma som åttan Malmö, och är två poäng före nian Almtuna som ligger under det sista strecket. För dessa tre nyss nämnda lagen återstår det tre matcher innan tabellen ska summeras.

På torsdag spelar Växjö härnäst då man gästar Frölunda. Göteborgslaget ligger på en fjärdeplats i tabellen med tolv poäng mer inspelade än Växjö. Det ska dock tilläggas att Frölunda har spelat två matcher mer än Lakers. Frölunda vann sin senaste match med hela 9-4 mot Djurgården efter att man vunnit den tredje perioden med smått otroliga 6-0.