J18: Tung förlust mot Karlskoga
Publicerad: 2020-03-02
J18
Växjö svarade för en stark insats hemma mot Karlskoga under söndagen, som dessvärre slutade med förlust. Lakers hade en tremålsledning inför den tredje perioden, men gästerna lyckades vända på steken.

Under söndagen gästade topplaget Karlskoga i VIDA Arena. Växjö svarade för en stark insats, men föll till slut efter förlängning efter att man tappat 5-2 till 5-6.

Växjö startade matchen mycket bra och tog också ledningen genom Victor Stjernborg efter 6.25. Ivar Kjellsson blev senare tvåmålsskytt för Lakers inom loppet av 2.04 i slutet av den första perioden. Växjö gick därmed till pausvila med en klar 3-0-ledning.

Karlskoga fick minst sagt en bra start på den andra perioden då man reducerade två gånger om inom loppet av 10 (!) sekunder. Växjö lyckades dock återta sin tremålsledning då Ivar Kjellsson och Alexander Dahlberg hittade nätmaskerna i mellanakten. Kjellssons 4-2-mål gjordes i spel fem-mot-tre och fullbordade Kjellssons hattrick.

Under den tredje perioden var det Karlskoga för hela slanten. Gästerna vann bland annat skotten med förkrossande 25-2 (!) och radade upp målchans efter målchans. Under periodens sista halva reducerade gästerna två gånger om i powerplay innan Åke Stakkestad satte 5-5 med 2.28 kvar av den ordinarie speltiden. Matchen gick senare till straffar där samme Stakkestad avgjorde matchen blott tre sekunder från slutet.

Trots att Växjö föll drog man ifrån Färjestad med ytterligare en poäng då Karlstadslaget föll mot Malmö på bortais med 1-6. Det innebär att Lakers är fyra poäng före Färjestad med två omgångar kvar. Kampen om åttondeplatsen går vidare, där Växjö sitter i ett mycket fint utgångsläge.

• 1-0 (06:25) Victor Stjernborg assist Ivar Kjellsson, Alexander Dahlberg
  • 2-0 (15:48) Ivar Kjellsson assist Simon Aho, Victor Stjernborg
  • 3-0 (17:52) Ivar Kjellsson assist Alexander Dahlberg, Victor Stjernborg
  • 3-1 (23:28) Joel Kiirikki assist Martin Schreiber, Åke Stakkestad – 5/4
  • 3-2 (23:38) Linus Callenvik assist Arvid Hurtig
  • 4-2 (29:51) Ivar Kjellsson assist Victor Stjernborg, Axel Bäckman – 5/3
  • 5-2 (39:37) Alexander Dahlberg assist Victor Stjernborg, Ivar Kjellsson
  • 5-3 (50:04) Martin Schreiber assist Åke Stakkestad, Joel Kiirikki – 5/4