LF-stipendier delas ut under morgondagen
Publicerad: 2022-03-11
Nyhet
För femte året i rad kommer Växjö Lakers Ungdom tillsammans med Länsförsäkring Kronoberg överlämna stipendier till årets LF-stipendiater. Fyra aktiva inom föreningen som i sina roller står för en välkomnande, inspirerande och utvecklande miljö såväl på som utanför isen.

Inför säsongen 2017/18 gick Länsförsäkring Kronoberg in som en aktiv samarbetspartner till Växjö Lakers Ungdom där man tillsammans samarbetar för att skapa en långsiktig och hållbar verksamhet som vilar på en mycket sund värdegrund. Med hockey som bas präglas verksamheten av glädje där alla ges möjlighet att skapa sin egen dröm. Som en del i samarbetet delas det varje år ut stipendier, till spelare, domare och ledare. Alla uttagna utifrån tydligt uppsatta kriterier som rimmar med värdegrunden samt den långsiktiga ambitionen.

Före nedsläpp på lördagens SHL-match mellan Växjö Lakers – Luleå Hockey kommer Växjö Lakers Ungdom tillsammans med Länsförsäkring Kronoberg dela ut årets stipendier till fyra aktiva inom föreningen som har agerat förebilder inom sitt respektive område.

Årets spelare: Maja Helge

En grym ambassadör för samtliga killar och tjejer i verksamheten, såväl på som vid sidan av isen. Dessutom vann Maja nyligen TV-pucken med Smålandstjejerna i höstats som en följd av hennes hårda arbete, engagemang och passion för ishockey.

Årets spelare: Casper Hammarstedt

En glädjespridare utöver det vanliga som brinner såväl för sin egen som sin omgivnings välmående. Det visar Casper både på och utanför isen, därför är han verkligen definitionen av en bra lagkamrat.

Årets ledare: Martin Wåhlander

En varm och engagerad ledare som har varit en del av Växjö Lakers ungdomsverksamhet sedan många år tillbaka. Martin har varit högst delaktig i att skapa en hållbar tjejsektion inom föreningen.

Årets domare: Edvin Nilsson

En kille som har sadlat om från att vara aktiv spelare i Växjö Lakers till att verka som materialförvaltare i föreningens U16-lag. Dessutom är Edvin en mycket uppskattad domare inom ungdomsverksamheten.

- Vårt värdegrundsarbete tillsammans med Växjö Lakers är inne på sitt femte år. Genom stipendierna får vi chansen att lyfta individer med fokus på person framför prestation, i barn- och ungdomshockeyn. Årets LF-stipendiater visar prov på fantastisk kamratskap och laganda, och en stor vilja att agera ambassadörer för en välkomnande och trygg miljö på och utanför isen. Vi är väldigt stolta över att få räcka över stipendierna till dessa fyra otroligt betydelsefulla personer i Växjö Lakers organisation, säger Jonas Berg på Länsförsäkring Kronoberg.

Växjö Lakers Ungdomsansvarige Stefan Bild kommer vara med under morgondagens stipendieutdelning och säger så här om årets stipendiater;
- Återigen har vi riktiga förebilder inom föreningen som får mottaga våra LF-stipendier, i år är det fyra stipendiater vilket känns fantastiskt roligt. Samtliga stipendiater förtjänar verkligen att uppmärksammas för deras engagemang och agerande såväl på som utanför isen.

PR & Kommunikation Carolina Toresson