J20: Lakers vann efter stor dramatik
Publicerad: 2017-03-15
Tidigare under onsdagen drog J20:s SM-slutspel igång där Växjö tog sig an Linköping. Den första åttondelsfinalen lagen emellan slutade 3-2 till Lakers efter förlängning.

Äntligen är J20:s SM-slutspel igång. Växjö fick en kanonstart på åttondelsfinalen då man lyckades besegra Linköping på bortaplan tidigare under onsdagen.

Växjö fick en smakstart på matchen då Ludvig Collberg satte 1-0 för gästerna redan efter 2.11. David Madsen och Philip Motéus noterades för en varsin passningspoäng till ledningsmålet. Växjös tidiga mål visade sig bli periodens enda.

I den andra perioden skapade hemmalaget flera vassa lägen och efter 8.29 av mellanakten fick man också utdelning då Olle Lycksell kvitterade till 1-1.

Linköping fick en kanonstart på den tredje perioden och tog ledningen med 2-1 redan efter 1.55 då Johan Södergran lyckades överlista Pontus Eltonius i bortamålet. Lakers tryckte på för en kvitteringspuck, men det såg länge ut som att hemmalaget skulle vinna den första rundan. Men med endast 34 sekunder kvar av den ordinarie speltiden kvitterade Jonas Röndbjerg till 2-2 i spel sex-mot-fem. Den viktiga kvitteringen tog matchen till en oviss förlängning.

Redan efter 3.13 av övertiden ådrog hemmalaget sig en utvisning som skulle visa sig bli väldigt kostsam. Det tog en minut och fem sekunder av det numerära överläget innan Jonathan Augustin skickade in det matchvinnande 3-2-målet för Lakers assisterad av Ludvig Collberg.

I och med segern ikväll har Lakers chansen att avancera till kvartsfinal redan på fredag då åttondelsfinal 2 spelas i Växjö.

Mål: 0-1 (02:11) Ludvig Collberg assist David Madsen, Philip Motéus 1-1 (28:29) Olle Lycksell, Adam Ginning, Filip Fornåå-Svensson 2-1 (41:55) Johan Södergran assist Alexander Karlsson 2-2 (59:26) Jonas Röndbjerg assist Philip Motéus, Alexander Andersson – 6/5 2-3 (64:18) Jonathan Augustin assist Ludvig Collberg – 5/4

Skott: 27-30 (6-9, 12-7, 6-8, 3-6)

Åttondelsfinal 2 spelas fredagen den 17 mars i Växjö. Matchen, som spelas i Växjö ishall, har nedsläpp 19.00!