Inför Malmö – Växjö
Publicerad: 2017-11-23
Växjö fick se sin svit på åtta raka vinster brytas senast då Färjestad blev försvåra. Ikväll ska Lakers försöka hitta tillbaka på det vinnande spåret igen när man gästar Malmö i Malmö Arena.

Inför tisdagens hemmamatch mot Färjestad hade Växjö vunnit åtta raka matcher och ledde SHL:s grundserie fem poäng före just Färjestad. Karlstadslaget bröt dock segersviten efter att ha vunnit med 4-2 i VIDA Arena.

Michael Lindqvist gav gästerna ledningen i den första perioden, men under mellanakten vände Lakers på matchen efter att Pontus Netterberg kvitterat och Andrew Calof gjort 2-1 med endast 20 sekunder kvar av perioden.

Gästerna skulle dock vända tillbaka matchen i den tredje perioden. Man satte kvitteringspucken tidigt under slutakten och med 9.07 kvar av den ordinarie speltiden tog Karlstadslaget också ledningen. Lakers tryckte på för en kvitteringspuck, men Illari Melart skickade istället in 4-2 i tom kasse.

Trots förlusten senast leder Växjö alltjämt SHL:s grundserie två poäng före Färjestad som dessutom har spelat en match mer än Lakers.

Ikväll har Växjö chansen att hitta tillbaka på det vinnande spåret igen när man gästar ett formsvagt Malmö i Malmö Arena. Skånelaget har bara lyckats vinna en av sina fem senaste matcher och ligger först på en sjundeplats i tabellen med 30 poäng på 19 spelade matcher.

Växjö och Malmö har hunnit mötas en gång tidigare under säsongen där Skånelaget lyckades vinna i VIDA Arena med uddamålet 2-1.

Elias Pettersson gav Lakers ledningen efter 5.52 i den första perioden. Mindre än tre minuter senare kvitterade Malmö och i mitten av mellanakten tog Skånelaget också ledningen när Johan Olofsson hittade nätmaskerna. Växjö skapade flera bra chanser att kvittera under slutakten, men det ville sig inte riktigt och gästerna kunde därmed vinna med uddamålet.

Det brukar bli jämna, tuffa och tajta matcher när Växjö och Malmö drabbas samman och mycket tyder på att vi får se något liknande i afton.

Kvällens match spelas i Malmö Arena, Malmö, med nedsläpp 19.00.