Inför Växjö – Mora
Publicerad: 2018-01-30
Inför
Ikväll är det ny match i VIDA Arena då Mora, med två raka vinster och endast ett insläppt mål på de två senaste matcherna, gästar serieledarna Växjö.

I lördags föll Växjö hemma mot Djurgården i en målrik och underhållande tillställning. Lakers hade ledningen med 2-1 och 3-2 innan Robert Rosén satte 4-3 med endast 1.10 kvar av den ordinarie speltiden, men Djurgården skulle lyckas kvittera ytterligare en gång. Med endast fem (!) sekunder kvar av den tredje perioden gjorde gästerna 4-4 och tog matchen till förlängning och straffar där stockholmarna drog det längsta strået.

Förlusten senast var Lakers första på sex matcher och räkna med att laget kommer göra allt för att påbörja en ny segersvit ikväll. Innan förlusten senast hade Växjö sju raka hemmavinster i SHL och totalt nio om man räknar med CHL.

Ikväll gästar SHL-nykomlingen Mora, som inte kommer vika ner sig en tum. Laget krigar stenhårt för viktiga poäng och kommer med två raka segrar i bagaget inför kvällens match i VIDA Arena. Senast besegrade man Malmö på hemmaplan med 2-1 efter att man vänt ett 0-1-underläge. Matchen innan dess möte man också Malmö, fast på bortaplan, där man till slut lyckades vinna med 1-0 efter straffar efter en imponerande defensiv insats. Dalarlaget har således endast släppt in ett mål på de två senaste matcherna och kommer med gott självförtroende inför kvällens match mot serieledande Växjö.

Växjö och Mora möttes för bara fem dagar sedan i JALAS Arena, Mora. Hemmalaget bjöd på bra motstånd, men Lakers vann till slut med 4-2 efter mål av Elias Pettersson, Brendan Shinnimin, Eric Martinsson och Martin Lundberg. Mötet var det tredje för säsongen lagen emellan där Växjö vunnit de tidigare två matcherna med 5-2 (hemma) och 4-1 (borta).

Lakers har sex raka segrar mot Mora och kommer göra allt för att utöka den sviten till sju. Mora däremot kommer till VIDA Arena med gott självförtroende, en stark defensiv och en revanschlust för tidigare förluster mot Växjö. En intressant match väntar med andra ord i afton.

Kom och stötta Lakers till en ny hemmavinst ikväll. Matchen har nedsläpp 19.00, men arenan öppnar redan 17.00. Hjärtligt välkomna!