Eliasson och Cederqvist uttagna i landslaget
Publicerad: 2019-01-23
Nyhet
Denna vecka presenterades även Småkronorna/Team 19 sin trupp inför 5-nationsturneringen som avgörs i Åbo om två veckor, både Jesper Eliasson och Filip Cederqvist finns med i truppen.

Den 5-10 februari avgörs 5-nationsturneringen för Småkronorna/Team 19 i Åbo. När huvudtränare Tomas Montén igår eftermiddag presenterade truppen fanns två Växjöspelare med. Tuffa matcher väntas när man ska möta Tjeckien, Finland, Schweiz och Tyskland.

För målvakten Jesper Eliasson som till vardags spelar i Växjö Lakers J20-lag men som också dennan säsong varit utlånad till IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan är det inte första gången som han får dra på sig landslagströjan. Jesper har tidigare spelat med U18-landslaget och varit med i JVM-tuppen 2019.

Filip Cederqvist som för några veckor sedan skrev A-lagskontrakt och har gjort en fantastisk säsong i Växjö Lakers J20-lag och även producerat fyra poäng med Växjö Lakers A-lag blir det landslagsdebut i samband med 5-nationsturneringen i Finland.

Det är inte bara på isen som Växjö Lakers bidrar till den kommande turneringen. Joel Rönnmark kommer vara med som assisterande tränare och Jacob Strandberg kommer att agera videocoach.

Växjö Lakers önskar både spelare och ledare lycka till i turneringen som spelas i Åbo den 5-10 februari.

PR & Kommunikation Jonny Fransén