Rösta på Växjö Lakers Juniorer i HM Awards
Publicerad: 2018-04-05
Junior
För åttonde året i rad är det därför dags för den inofficiella juniorhockeygalan Hockeymagasinet Awards. Rösta på Växjö Lakers kandidater för J20 SuperElit.

Henrik Lundqvist Trophy – Ligans bästa målvakt
Prisets bakgrund: Henrik Lundqvist behöver ingen närmare presentation och faktum är han var fantastiskt duktig redan som junior. Lundqvist vann två SM-guld åt sitt Frölunda och var även då given i landslaget. Stor, stor talang som också blev riktigt, riktigt bra. Därför tilldelas Henrik Lundqvist Trophy till den målvakt som anses ha presterat bäst och hjälpt sitt lag på bästa sätt i J20 SuperElit.

Pontus Eltonius (Växjö)
Han var med och bar Växjö hela vägen till en SM-final redan i fjol och lyckades med samma bedrift även under årets säsong. Efter en lite tuffare höst visade Eltonius efter jul återigen varför han är en av ligans främsta burväktare med Topp 10-seriens näst bästa räddningsprocent, tätt bakom Wallstedt. Han var också den målvakt som tog flest segrar i Topp 10 efter Samuel Ersson och klev i slutspelet återigen fram som Växjös viktigaste spelare. Något som räckte hela vägen fram till ett SM-silver.
» Rösta här

Lars Jonsson Trophy – Ligans bästa back
Prisets bakgrund: Lars Jonsson hade en fantastisk säsong med Leksand i SuperElit år 1999/2000 och gjorde då i snitt mer än ett poäng per match som junior. Säsongen därpå var han en av de allra viktigaste nyckelfigurerna när hans Leksand tog SM-silver i J20. Därmed har Jonsson fått ett pris döpt efter sig och som varje år tilldelas den back som anses gjort bäst ifrån sig i J20 SuperElit.

August Nilsson (Växjö)
En tvåvägsback av rang. Växjös backgeneral har varit en ständig trygghet i den småländska maskinen. Nilssons spel präglas av goda beslut och resoluta ingripanden i egen zon, men han är inte på något sätt endimensionell. Han kan även bidra offensivt vilket sju poäng på 16 matcher i Topp 10-serien är ett bevis på. Nilsson var också en nyckelspelare i Växjös resa till en ny SM-final där han förutom sin gedigna defensiva insatser svarade 6 poäng på 8 matcher.
» Rösta här

Daniel & Henrik Sedin Trophy – Ligans bästa nykomling
Prisets bakgrund: Som 16-åringar dominerade bröderna Daniel och Henrik Sedin juniorhockeyn i Sverige innan man säsongen därpå klev upp i Elitserien. Precis som de under en lång tid dominerat i världens bästa liga var tvillingarna helt fenomenala redan under junioråldern. Priset till årets nykomling är därmed döpt efter deras imponerade rookieinsatser i J20 SuperElit.

Dominik Bokk (Växjö)
Visserligen något år äldre än övriga kandidater, men likväl en nykomling i ligan. Den vindsnabbe tysken tog J20 med storm, framförallt under höstsäsongen, där han länge duellerade i toppen av poängligan. Spås gå i första rundan av sommarens NHL-draft och spelade även till sig en plats i Växjös a-lag. Har snabbt blivit en publikfavorit i sin nya hemstad.
» Rösta här

Rickard Wallin Trophy – Spelaren med bäst ledaregenskaper
Prisets bakgrund: Rickard Wallin var länge lagkapten för ett av SHL:s anrikaste lag och var även duktig som juniorspelare. Han gjorde 50 poäng på 29 matcher första året med Färjestad i SuperElit innan han säsongen därpå var med och tog SM-guld. Varje lag är behov av spelare med fina ledaregenskaper och en kapten som ser till att laget drar åt samma håll. Rickard Wallin Trophy delas därmed ut till den spelare som anses visat upp bäst ledaregenskaper i J20 SuperElit.

Ludwig Wistén, forward (Växjö)
Efter ett genombrottsår ifjol har Wistén haft det tuffare i år. Men efter jul började Växjöstjärnan hitta tillbaka till storformen och växte sedan fram till att åter vara en ledande spelare i Lakers som ännu en gång gick hela vägen till SM-final. Ger alltid 100 procent och lyfter sig när det verkligen gäller som mest. Offensivt kan han bidra på alla sätt, både med säkra framspelningar och viktiga mål.
» Rösta här

Magnus Kahnberg Trophy – SM-slutspelets mest värdefulla spelare
Prisets bakgrund: Magnus Kahnberg tog SM-guld med Frölunda år 2000 i J20 SuperElit och stod då för fina 11 poäng i SM-slutspelet. Kahnberg var dominant den säsongen, liksom under hela sin juniortid och har därmed fått ett pris döpt efter sig. Ett pris som tilldelas den spelare som under SM-slutspelet anses ha varit mest värdefull för sitt lag.

Pontus Eltonius, målvakt (Växjö)
För andra året i rad bar han sitt lag hela vägen till SM-final. Väl där var han också återigen fenomenal mellan stolparna med 34 räddningar. Men dessvärre fick han inte sista ordet i år heller. I fjol var det Modo som tillslut avgjorde på straffar och i år var HV71 som gjorde det i övertid. Det hindrar däremot inte Eltonius från att ha stått för en av slutspelets starkaste individuella prestationer med flertalet storartade insatser. Han har också varit en av ligans bästa målvakter hela säsongen och tryggheten själv i avgörande situationer.
» Rösta här

PR & Kommunikation Carolina Toresson