Seger mot Frölunda i Virdavallen
Publicerad: 2019-08-16
Växjö Lakers bjöd upp till fredagsfest först med afterbeach och sen hockey i Virdavallens Ishall i Alvesta med möte mot Frölunda HC. Och vi fick se säsongens första seger där en målrik tredjeperiod blev avgörande där slutresultatet skrevs till 4-2.

Första periodens inledning märks det att det är en viss stämning ute på isen, dessa två lagen har byggt upp en rivalitet mellan sig genom åren. Växjö driver dock på lite extra i offensiven. Efter 5:07 åker gästernas Julius Bergman ut 2 minuter för en interference. Richard Gynge får ett par bra avslut mitt i slottet, men Frölundas Johan Mattsson är bra med på noterna i målet och Frölunda reder ut boxplayet. Sekunden senare åker Växjös Brenda Shinnimin ut 2 minuter för en boarding. Frölunda har ett bra uppställ i sitt powerplay, men man skapar inga riktigt heta chanser för att spräcka Viktor Andréns nolla. Shinnimin hinner knappt in på isen innan det smäller i nätet bakom gästernas målvakt! Martin Lundberg får pucken på egna blålinjen, lägger en fin passning till just Shinnimin som kommer med hög fart, trycker sig förbi sin försvarare och får ett friläge, och Shinnimin skickar trissan rakt upp i nättaket till 1-0 efter 9:33! 10:31 är det dags för nästa boxplay, Erik Josefsson ut för en tripping. Lakers städar undan det underläget smidigt och snyggt utan farligheter. 16:07 åker gästernas Simon Hjalmarsson ut 2 minuter efter att Marcus Sylvegård retat upp halva Frölunda och nytt powerplay. Frölunda gör ett bra boxplay, och Växjö får inte till det alls i detta powerplayet. Vi går till första pausvilan med 1-0, skotten går även det till Växjö favör, 7-4.

Andra perioden tar Växjö åter tag i taktpinne och har bra fart i skridskorna. Roman Horák får ett bra läge framför kassen tidigt, men Mattsson är bra med stöten och räddar. Efter drygt 10 spelade minutrar har JFK en bra styrning framför mål, men Mattsson återigen bra med och räddar med kanten på ena benskyddet. Simon Hjalmarsson drar på sig sin andra utvisning efter 11:50 för en slashing. Lakers skulle behöva bara 6 sekunder i powerplayet innan 2-0 skulle sitta! Shinnimin gräver fram pucken från sarghörnan efter tekningen in framför kassen där Fredrik Karlström står, Karlström får ett par chanser innan pucken studsar ut i banan där Pontus Holmberg står och siktar, och skickar in gummit i nätet otagbart bakom Johan Mattsson. Efter 15:36 får Växjös Tim Erixon en 2+10 för otillåtlig tackling. Frölundas Lucas Raymond får i stort sett öppet mål i powerplayet, men då kommer Viktor Andrén och skickar upp ljumsken hela vägen till caféterian och gör matchens räddning och river ner applåder. Växjö klarar ut boxplayet, och även resterande tiden av andra perioden. Så när vi har spelat 40 minuter har vi en ledning med 2-0. Skotten i andra slutar 9-8.

2:23 in i tredje perioden får Frölunda en ny chans i powerplay sedan David Bernhardt gjort sig skyldig för en tripping. Frölunda skulle ta chansen och reducera ställningen till 2-1 i powerplayet. Lucas Raymond bär in pucken i offensiv zon, släpper ut den till Linus Fagermo som snärtar iväg ett handledsskott som sitter bakom Andrén tiden 4:06. Lakers Ludvig Nilsson skulle åka på en utvisning efter 5:51 för en hakning, och nytt powerplay för gästerna från Göteborg. Och Frölunda skulle kvittera matchen till 2-2 i den spelformen. Ryan Lasch serverar Karl Stollery på backen som klappar till pucken så den går in bakom Viktor Andrén. Efter 7:18 skulle det bli Växjös tur att få spela powerplay sedan Sebastian Stålberg åkt ut för en tripping. Och Växjö ville inte vara sämre i den spelformen, och återtar ledningen till 3-2! Emil Pettersson hittar Richard Gynge bakom den förlängda mållinjen, Gynge hittar en helt ren Roman Horák framför Johan Mattsson, Horák forcerar in pucken vid tiden 7:48! Och vid tiden 10:00 var det dags igen för Johan Mattsson och plocka ut den för fjärde gången för kvällen! Lakers kommer i ett snyggt flygande anfall, JFK bär upp pucken i mitten av banan, släpper ut den på vänsterkanten till matchens bästa spelare, Brendan Shinnimin, Shinnimin tar sig en bit in i zonen innan han prickskjuter i 4-2 i första krysset! Med drygt 2 minuter kvar av perioden väljer Roger Rönnberg att plocka ut Johan Mattson och spela med 6 utespelare. Men Frölunda kommer inte närmare utan vi håller undan och tar säsongens första seger! Skotten i sista perioden slutar 7-6. Dom tillresta Lakerssupportrarna fick jubla högst och mest där Virdavallens Ishall var utsåld och 1 200 var på läktaren.