En tuff kamp i Ängelholm slutade med förlust för Växjö Lakers
Publicerad: 2018-11-01
I kväll mötte Växjö Lakers på hårt motstånd i Lindab Arena, där Rögle genom bra effektivitet gick segrande ur striden med 6-3.

Lakers drog igång första perioden i kvällens batalj i Ängelhom genom att sätta press direkt framför Justin Pogge. Men ganska snart var hemmalaget också på benen och man trampade på ganska bra, så pass så att man fick med sig en utvisning när Joel Persson dömdes till ett två minuter långt straff för en fasthållning. Lakers boxplay kändes stabilt, även om Rögle kom till ett par avslut, men Viktor Andrén höll tätt. Lakers blev fulltaliga igen men Rögle spelade med fart och självförtroende efter sitt numerära överläge.11:57 var det dags igen för powerplay för skåningarna. Denna gången var det Erik Josefsson som åkte på en hakningsutvisning. Men detta andra överläge utnyttjade hemmalaget inte, det var väl inget powerplay som de var nöjda med. Det var ganska tätt och inte speciellt mycket långa öppnande passningar, men det var ändå ganska få avblåsningar. Lakers hade stora problem med att få tag på Rögles första lina, Bristedt, Brithén och Zaar, som var de med högst fart under skridskorna i första perioden. Med 18:45 spelat hittade domaren ytterligare en utvisning för Lakers, då Linus Fröberg fick sitta två minuter för en cross-checking, en väldigt hårt dömd sådan. Och tredje gången gillt gjorde hemmalaget sitt första mål för kvällen, då Kodie Curran hittade maskorna bakom Andrén 19:10. Period ett var hemmalagets, kanske till stor del på grund av Växjös tre utvisningar, men när spelarna lämnade isen så stod det då 1-0 på tavlan, 8-2 i skott på mål och 3x2 minuters utvisning för Växjö Lakers.

Period två tog vid och Rögle gjorde 2-0 efter bara 1:22 och det var Tyler Matson som styrde in en puck bakom en helt ställd Andrén. Tyvärr inte den start som Växjö Lakers önskade men publiken i Lindab Arena gjorde det desto mer. Men Lakers skulle få en möjlighet att komma in i matchen genom ett powerplay då Alen Bibic blev utvisad för en slashing på Reddox 02:48. Tyvärr lyckades Lakers inte komma till något riktigt vasst, och 6 sekunder innan Rögle skulle bli fulltaliga 4:42, så visades Brendan Shinnimin ut också för en slashing. Boxplay igen, och Rögle var riktigt nära flera gånger att utnyttja läget, snabba hårda passningar på bladen gjorde att Andrén och VLH hade fullt upp. I ett litet tumult som uppstod framför Andrén så tog Daniel Rahimi i lite för hårt enligt domarna, så han fick två minuter 06:18 för en fasthållning. 5-3 spel för hemmalaget, tills Shinnimin kom in på isen 06:42. Men Rögle spelade riktigt bra, och 3-0 kom i 5-4 vid tiden 07:00 då Ted Brithén satte pucken i maskorna. I samband med målet tog Sam Hallam time-out, och det gjorde susen i alla fall tillfälligt då Pontus Netterberg efter 9:01 spelat skrev in sig i målprotokollet för första gången denna säsong, och på vilket sätt han gjorde det. En viss mr Pettersson, numera i Vancouver, abonnerade på den lilla hålet längst upp i närmsta krysset, men samma hål hittade Netterberg med ett riktigt fint handledsskott. Bra utdelning på den time-outen Sam. Några byten senare gled Kiiskinen upp framför Pogge och skymde lagom länge så att Austin Otrega kunde damma av en rökare från blå och satte Lakers 2:a med 11:54 på uret. Men, ett nytt numerärt överläge väntade för Rögle då Lakers slarvade i ett byte och fick 2 minuter lagstraff 15:21, och tyvärr fick Rögle utdelning nästan direkt då Ted Brithén hittade Linus Sandin med en crosspassning. 16:07 på klockan och vi hade just sett Rögles tredje mål på 5 powerplay. Med endast 1:25 kvar fick Rögle en utvisning då Craig Schira fick två minuter för en hög klubba. Men vi gick till periodpaus efter andra perioden med siffrorna 3-2, skott på mål 11-16 och utvisningarna fördelades 2x2 minuter för Rögle, och 3x2 minuter för Växjö.

Tredje perioden drog igång och även inledningsvis av denna period så kändes det som att det var hemmalaget som hade mest fart under skridskorna. Framförallt Ted Brithén som verkligen visade upp sig från sitt bästa jag ikväll. Tiden tickade på, och efter 7:06 åkte Ortega på en riktig bentackling, knä mot knä med Kodie Curran, och Austin fick ledas av isen. Hoppas verkligen inte knäet är skadat på Ortega. Händelsen renderade inte i några påföljder för Curran. En liten stund senare så hittade domarna ytterligare en Växjöutvisning, då Linus Fröberg fick sitt två minuter på bänken för en fasthållning 08:39. Nu var det inte mycket som talade för en Växjö-seger. Men Rögle gjorde nog kvällens sämsta powerplay, och man skapade ingentig alls egentligen, inte förrän Lakers var fulltaliga, då Simon Ryfors styrde in ett skott från Jonas Ahnelöv. 5-2 och det var nog matchen det för Lakers. Med 5:25 kvar så visades Linus Sandin ut för en Interference, och i följande powerplay kunde Kiiskinen trycka in reduceringen till 5-3 på en underbar passning genom hela slottet från landsman Pesonen, mycket vackert, men var avståndet för stort redan? Efter målet återstod 4:32 att spela, och minst två mål till att göra bakom Pogge. Med 2 minuter kvar lämnade Andrén isen, och spel 6-5 tog vid. Rögle tog time-out i samband med en icingpuck, och 1:30 återstod av denna match. Lakers gjorde ett par sista försök men fler mål framåt blev det inte. Däremot fick Bristedt sätta hemmalagets 6:e mål ikväll. Och så fick det bli, alltigenom hela matchen kändes framförallt Rögles förstakedja hålla ett högre tempo, och framförallt en grym effektivitet i powerplay. Matchen slutade 6-3, skott på mål 25-32 och utvisningarna 3x2 för hemmalaget och 7x2 för Växjö Lakers.

Nästa hemmamatch i VIDA Arena är på lördag den 3/11 kl 15:15 då Mora kommer på besök. Dessutom är det stor familjefest i arenan, så säkra din plats: vlh.ebiljett.nu