Publicerad: 2018-01-13
Inför
Matcherna duggar tätt för Lakers del. Idag är det dags för ny SHL-match när Växjö beger sig till Skåne för att ta sig an formstarka Malmö.

Det är tätt med matcher för tillfället och redan i eftermiddag är det dags för en ny batalj då Växjö gästar formstarka Malmö i Malmö Arena.

I torsdags tog Växjö tre nya poäng när man uddamålsbesegrade Karlskrona på hemmaplan med 2-1. Lakers tog tidigt ledningen i matchen då Liam Reddox satte 1-0 redan efter 2.55 i numerärt underläge. Gästerna kvitterade i den andra perioden, men i den tredje perioden återtog hemmalaget ledningen när Andrew Calof satte 2-1 i början av slutakten. Något mer mål än så fick vi inte bevittna i matchen.

Idag väntar alltså bortamatch mot Skånelaget Malmö. Malmö är ett av seriens hetaste lag trots att man föll senast med 1-2 efter straffar hemma mot Luleå. Dessförinnan hade skåningarna radat upp sex raka vinster.

Malmös fina form har tagit laget upp på en fjärdeplats i tabellen där man spelat in 58 poäng på 34 matcher. Man är dock hela 16 poäng bakom seriesuveräna Växjö som leder tabellen 13 poäng före tvåan Djurgården och trean Frölunda.

Växjö och Malmö har mötts två gånger tidigare under säsongen där lagen har vunnit en varsin bortamatch. Det första mötet spelades i VIDA Arena där Malmö vann med uddamålet 2-1. Elias Pettersson gjorde Lakers enda mål i matchen.

När de båda lagen möttes i Malmö Arena vann Växjö med 4-2 efter två mål av Elias Pettersson. Andrew Calof och Liam Reddox gjorde övriga Lakersmål i matchen.

Dagens match spelas i Malmö, Malmö Arena, med nedsläpp 15.15.