J18: Växjö föll i seriefinalen
Publicerad: 2018-10-19
J18
Under torsdagskvällen var det dags för toppmöte I Växjö Ishall då suveräna Frölunda kom på besök. Göteborgslaget var numret förstora och vann matchen med 7-3 efter en stark första period.

Det vankades toppmöte i Växjö Ishall under torsdagen då serieledarna Frölunda kom på besök. Gästerna var numret förstora och vann matchen med klara 7-3 efter en imponerande första period.

Växjö fick dock en fenomenal start på matchen då Ivar Kjellsson gjorde 1-0 redan efter endast 19 sekunders spel. Efter ledningsmålet var det dock Frölunda för hela slanten. Drygt en minut efter 1-0-målet kvitterade Göteborgslaget och tog också ledningen efter 8.49. Innan perioden var till ända hade Frölunda även mäktat med två mål i powerplay och gick till pausvila med en betryggande 4-1-ledning.

Mellanakten innehöll en hel del utvisningar där Lakers fick chansen att spela numerärt överläge tre gånger om. Under det tredje powerplayförsöket lyckades Felix Franzén överlista Hannes Kollén och således reducera till 2-4. Franzéns mål blev periodens enda.

Frölunda utökade sin ledning till 2-5 i mitten av den tredje perioden, men bara en minut senare reducerade Lakers på nytt, denna gång genom Rasmus Augustin. Bara 40 sekunder efter Augustins reduceringsmål återtog gästerna sin tremålsledning och av bara farten gjorde Måns Krämer 7-3 med mindre än fem minuter kvar av den ordinarie speltiden.

Lakers öppnade säsongen strålande med sju raka vinster, men förlusten mot Frölunda var lagets tredje nederlag i följd. Växjö ligger numera fyra i tabellen med sina 20 inspelade poäng på tio matcher. Lakers är bara en poäng bakom trean Linköping och har tre poäng upp till tvåan HV71.

Skott: 32-47 (11-18, 11-11, 10-18)

På söndag är det dags för Växjö att bryta sin förlustsvit då man gästar jumbon Mariestad. Helgens motståndare har endast lyckats vinna en av sina tio spelade matcher och står noterade för tre poäng och 62 insläppta mål.