Uddamålsförlust på Hovet
Publicerad: 2019-11-23
Växjö Lakers åkte till huvudstaden med stor revanchlusta efter förlusten mot Malmö senast. Men Djurgården stod som segrare efter 60 min med knappa 3-2.

En ny bortamatch för Lakers, som fick ta sig an Djurgården uppe i huvudstaden. Och Lakers börjar inspirerat. En inledning av matchen som man ändå får säga är jämn. Men det visar sig att i den första perioden ska allt hända med reducerat manskap på banan.

Efter 15.09 åker Djurgårdens Gustav Possler ut 2 min för en tripping på Shinnimin och Lakers får matchens första PP. Och man lyckas etablera tryck mot hemmakassen när klockan stannar på 15.50 så har Ilari melart precis bombat in ledningspucken för gästerna assisterad av Tim Erixon och Marcus Davidsson. Ett riktigt fint mål.

Det känns i detta läge som att Lakers ska klara ut förstaperioden som ledare. Strax innan 18.00 så lyfter domaren armen för en utvisning på Martin Lundberg. Djurgården tar ut målvakten men strular till det och blir för många spelare på banan istället. Vilket till slut då genererar ett spel i 4 mot 4 istället för PP för hemmalaget. Men för Djurgårdens del var nog detta det bästa som kunde hända.

18.14 hittar Dick Axelsson fram till Linus Hultström med en lobb över Erixon som kastat sig och Linus tar ner pucken med foten och klappar till direkt coh ställer Källgren. Och 19.28 ska det ringa igen när det blir tvärtom och Linus Hultström som hittar Dick Axelsson framför Källgren och hux flux har vi hemmalaget i en 2-1 ledning när vi gick till första vilan. Skotten är lika jämna som matchen i detta läge, 9-9.

Den andra perioden börjar med en Djurgårdsutvisning på Alsing efter 2.23. Lakers fortsätter även i detta PP att skapa bra möjligheter. Framför allt är det Ilari Melart som avlossar kanoner från blålinjen. Men någon utdelning blir det tyvärr inte.

Istället är det Erik Josefsson som åker ut för en tripping efter 6.19 och då passar hemmalaget på att utöka sin ledning till 3-1. denna gången är det Niclas Bergfors som hittar nätet efter passning bakom ryggen från Patrik Berglund.

Matchen är fortsatt ganska jämn. Båda lagen verkar hitta bra lösningar i offensiv zon men har problem med att räkna in i egen zon. Efter 9.21 hittar Forsbacka Karlsson en reducering efter en liten indianare av Djurgårdens Jesper Pettersson.

Lakers har en riktigt bra chans till kvittering i slutet av perioden när Karlström hittar pucken framför Djurgårdens mål men prickar stolpen. Skotten i den andra perioden slutar 7-6 till gästande Växjö Lakers.

Den tredje perioden blir en lång jakt på kvittering för gästerna. Tyvärr så störs rytmen två gånger under perioden där Melart först åker ut 2 min 2.47 in i perioden för en hakning. Sen efter 10.53 åker Ludvig Nilsson ut för en tripping.

Man försöker i slutet att ta ut Källgren och pusha för en kvittering men det vill sig inte. man har svårt att ta sig in mot mål. Det blir lite för mycket på utsidan. Tyvärr förlust med 3-2 och skotten i den tredje finns av hemmalaget med 13-9 och totalt 28-25. Källgren debuterade och får med beröm godkänt. Han gav laget möjligheter att ta poäng idag.

Nästa match är derbyt hemma mot HV71 nu på torsdag. Glöm inte att säkra din plats till den matchen.