Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

Liam Reddox ny kapten för Växjö Lakers

4 augusti 2015 14:39

En finsk, en svensk och en kanadensare. Så ser sammansättningen ut i den nya kaptenstrion i Växjö Lakers.

Liam Reddox som kapten och Tuomas Kiiskinen och Alexander Johansson som assisterande.


En är den tysta typen, en är den pratiga och en är lite både och. Men alla är taggade för sitt uppdrag. Så beskriver kaptenstrion sig själva.

– Jag är väl den typen av ledare som leder via exempel. Alexander är den som är mest verbal av oss och Tuomas är lite av båda, säger Liam som inte kan sätta fingret på riktigt varför ledarteamet valde just honom till kapten.

Och Sam Hallam berättar att de hade ett angenämt problem när det gällde att ta fram en ny kapten. De har många i laget med de rätta ledaregenskaperna.

– Jag håller med, ledarskap kommer inte att bli ett problem i år. Det finns många i laget som kan axla ledarskapet, inte bara vi med bokstäver på bröstet, menar Liam.

Alexander var assisterande kapten redan förra året och han kan tänka sig att ledarteamet valde lite utifrån samma preferenser nu som då, bland annat tre spelare med olika nationaliteter.

Varför är det viktigt?

– Det är väl inte viktigt alls egentligen, men ibland kan en svensk ha svårt att uttrycka sig fullt ut på engelska till exempel och då kan det vara bra att ha en svensk kapten att prata med istället, säger Alexander.

Alexander har med sin erfarenhet av att vara i kaptenstrion sedan tidigare kommit in i de rutiner som behövs. Där är inte Liam eller Tuomas än.

- Att få bli kapten är hedrande men också en stor utmaning för mig. Jag har 23 killar som jag ska vara en förebild för, som jag varje dag måste göra mitt yttersta inför och med ett leende. För om inte kaptenen gör det, varför skulle då någon annan göra det? säger Liam och Tuomas håller med.

– Vi ska vara på alla träningar med fullt fokus, ha koll på gruppen och hålla koll på hur stämningen är i omklädningsrummet, ute på isen och så vidare, fyller Tuomas i.

I början av säsongen handlar det för trion om att ta vara på det positiva i laget, att lyfta och peppa. Längre in i säsongen kommer de att behöva reflektera över saker och tillsammans diskutera hur de ska hantera olika situationer.

–Sedan är det klart att vi också kommer att ha dåliga dagar och då får de andra i laget se till att ha väldigt bra dagar, säger Alexander.

Alexander tror inte att Liam och Tuomas behöver ändra på sig för att bli bra kaptener. Deras personligheter gör att det kommer naturligt.

- Liam är inte den som gapar eller pratar i onödan, men när han gör det – då lyssnar alla för då säger han bra saker. Tuomas å sin sida är väldigt bra på att känna av stämningen i laget och sätta fingret på vad som behöver göras just där och då. Och jag, ja jag pratar väl mest, säger Alexander och skrattar.

– Fast Alexander är ju den som genom sitt snack är den peppande av oss tre. Den som kan lyfta laget, säger Liam.

I samband med att laget idag fick veta vilka som skulle bli deras nya kapten med assisterande så meddelades det också att Liam skrivit på ytterligare tre år för Växjö Lakers.

– Liam är en person som ger allt, han offrar sig och han är trovärdig. Genom att förlänga tre år till redan nu så visar både han och vi att detta är en kapten som vill satsa på Växjö Lakers och vi på honom, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Både Liam och Alexander är två personer som ägnar mycket tid åt ett socialt engagemang utanför isen. Liam har under en längre tid delat ut matchbiljetter till barnkliniken på Växjö lasarett och Alexander har ofta deltagit i arrangemang med välgörande ändamål. Men det är inget som har med kaptenskapet att göra menar spelarna själva.

– Nej det är deras roller i laget och hur de agerar där som är det man ser på när man plockar ut kaptenstrion. Å andra sidan säger deras engagemang utanför isen en del om deras personligheter, så det ena kanske ger det andra, säger Sam Hallam.

En svensk, en finsk och en kanadensare. En pratglad, en tyst och en mittemellan. Kaptenstrion står för så mycket annat i Växjö Lakers – bredd. Och det vet vi ju med erfarenhet att det brukar löna sig.