Överkörning när Luleå besegras med hela 7-2
Publicerad: 2022-12-03
En väntat målsnål drabbning när Luleå besökte Vida Arena på lördagskvällen. Men vi fick se ett toktaggat hemmalag som gjorde hela 7 mål på två perioder och till slut vann med 7-2.

Efter bortasegern mot örebro i torsdags vänder Växjö Lakers hem till Vida Arena igen under lördagskvällen och tar emot Luleå Hockey. Matcher som brukar vara tighta och målfattiga och där fokus brukar ligga på att stänga till defensiven från bägge håll.

Vi ser en frejdig inledning av den här matchen från hemmalaget. Man sätter verkligen foten på pedalen och gasar rejält. Luleå försöker inledningsvis vara intensiva i sin forechecking, men hemmalaget hittar vägar ur pressen för det mesta. Lakers får även en tidig utvisning med sig redan i den andra minuten när Filip Pyrochta utvisas för en fasthållning. Och tyvärr så är väl detta lite av hemmalagets aber just nu. Man får inte riktigt ordning på sitt PP spel.

Istället får man förlita sig på spelet i lika numerär istället, vilket blir betydligt bättre jämfört med spelet i PP. Efter att Luleå bli fulltaliga så sätter Lakers upp ett rejält tryck på gästerna och bara några minuter senare har vi en situation framför Lassinantti där till slut Tobias Rieder hittar pucken och kan göra 1-0 efter 5.47. Målet granskas, men inget fel hittas utan det godkänns.

Lakers fortsätter sitt vägvinnande spel efter detta och i slutet av den 15:e minuten har hemmalaget ett långt anfall i Luleås zon och då visar första linan sina skills när Joel Persson tar pucken ner bakom förlängda, spelar bort till dan Sexton som står i vänster hörna, och han i sin tur hittar en inåkande Kalle Kossila som gör mål IGEN. Han tar emot den på backhand och vrider runt Lassinantti och kan smeka in den i tom bur fram till 2-0 efter 14.52.

Efter detta har Kalle Kossila en straff som han tyvärr missar, och i slutet av perioden åker Lukas Bengtsson ut för en tripping, vilket vi alla kan se på reprisen är 100% felaktigt då Lukas aldrig rör motståndaren. Den första perioden slutade 2-0 till Lakers, som även vinner skotten med 10-8.

Man hade dock 49 sekunder kvar i numerärt underläge när den andra perioden startade. Och Luleå har väl någon ströchans under dessa 49 sekunder men inte mer. Istället tar Lakers över drabbningen fullständigt och redan efter 1.28 så ringer det åter igen bakom Lassinantti när Hugo Gustafsson prickskjuter in 3-0 på pass från Kalle Kossila. Efter detta är det Brian Cooper som steppar snyggt vid blålinjen och lägger iväg ett höstlöv mot Lassinantti och som letar sig in i bortre för 4-0 efter 5.04.

Hemmalaget fortsätter att styra den här matchen och Luleå får bara sporadiska lägen, en del ganska farliga. Men jämfört med Lakers inte i närheten. Kalle Kossila visar att han även kan assistera när han leverera ytterligare ett målbringande pass. Denna gång till Keegan Lowe som sätter 5-0 efter 11.30. Efter målet tar Luleå time out och byter ut Lassinantti mot Matteus Ward.

Tillfälligt håller Wars rent bakom sig. Men när Luleås coach Bulan Berglund tar en lagutvisning för Abuse of Offiscial efter 18.06 så hittar Joachim Blichfeld fram till Martin Lundberg på bortre som lätt kan raka in 6-0 efter 18.41. Och Lakers är inte nöjda med det, utan strax efter hittar Joel persson fram till Ludde Nilsson som snyggt trycker upp 7-0 bakom Ward efter 19.13. Skotten i den andra perioden slutar 11-6 till hemmalaget och man vinner perioden med hela 5-0, fram till totalt 7-0 på 21 skott.

I den tredje perioden så kommer gästerna med in i målprotokollet mycket pga en 5 minuters utvisning på Ludde Nilsson för en bentackling. En oturlig situation som det ser ut, där Ludde försöker sätta en höfttackling men bedöms komma in med benet på ett icke godkänt sätt. Under utvisningen gör Luleå ett mål, och det kommer efter 6.15 när Leo Komarov styr in 7-1.

Lakers reder ut resten av utvisningstiden, men man får ytterligare ett mål bakåt i kölvattnet av utvisningen och då är det Radek Muzik som är sist på pucken, och målet skrivs efter 11.03 av perioden. Den sista perioden går till gästerna, givetvis präglad av Ludde Nilssons utvisning. Perioden slutar 0-2 men matchen vinns av hemmalaget med 7-2 och skotten vinns också med 23-22.

Nästa match ser vi som först på torsdag då Lakers bussen stannar till i Ängelholm för match mot Rögle BK. Nedsläpp kl. 19.00.