En poäng när Djurgården vann på övertid
Publicerad: 2021-01-02
Djurgården kommer till Växjö för ett back-to-back möte lördag och måndag. Det är gästerna som drar det längsta strået och tar bonuspinnen under lördagsmatchen.

Dubbelmöte med Djurgården står på programmet när vi inleder matchandet 2021. Och om vi var många som höjde på ögonbrynen när vi såg matchinledningen senast mot Malmö, så var vi nog ytterligare några till som höjde på ögonbrynen när vi såg dagens inledning mot Djurgården. Och det därför att det nästan såg ut likadant…. fast tvärtom. Gästerna kommer in och flyger fram, och hemmalaget står mest och beundrar vad dom håller på med. Så känns det nog i alla fall.

Efter ett par minuter står det 0-5 i skott och efter 5.55 så får Calof åka och vila 2 minuter efter en till synes ganska onödig hög klubba i ett försök att själv forechecka i offensiv zon. Och med den starten och den boost som säkert gästerna har av den starten så förvaltar man givetvis överläget i mål och ledning med 0-1. Målet kommer efter ett reversepass som ställer Fasth och Ågren kan nypa in den efter 7.03.

När vi passerar halva perioden så leder gästerna skotten med 0-11. Och efter detta så börjar man få till försvaret lite bättre och de sista 8-9 minuterna så har bara gästerna 2 ytterligare skott på mål. Men det räcker ändå för att man 17.28 ska utöka ledningen till 0-2 efter en sargretur som Nardell trycker in. Gästerna vinner till slut skotten med 4-13 och är egentligen helt överlägsna i den första perioden.

Hemmalaget har fortsatt ganska stora problem med Djurgårdens offensiv, när dom får ner pucken djupt under kontroll. Då blir det väldigt mycket jagande för hemmalaget. Men med puck spelar man klart bättre i den andra perioden, där man bättre kontrollerat kommer ur egen zon. Detta genererar också ett bättre anfallspel.

Efter 4.44 åker gästerna på en utvsining för "To many players". Och då tar hemmalaget tillfället i akt att reducera. Emil Pettersson har lite tur när han söker Calof med en diagonalpassning där Djurgårdsspelaren är på pucken. Men den når ändå fram, och sen hittar Calof fram till Drury som får öppet mål och vi har 1-2 efter 5.10.

Resten av perioden bjuder inte på nått skönspel direkt, och väldigt få chanser. Lakers har många lägen där man både kunde och kanske borde kvitterat, men även gästerna har några bra möjligheter. Skotten slutar med beskedliga 5-5 i den andra perioden och 1-0 till hemmalaget.

I den tredje perioden ser vi ett hemmalag med tålamod som väntar på den där chansen som ska ge en kvittering. Och från att ha varit mer eller mindre utspelat i den första perioden så driver man nu matchen medan gästerna försöker stänga den samma.

Innan vi spelat halva perioden har båda lagen haft varsen chans i PP. Men utan att något av lagen kunnat hitta nätet. 9.47 åker Sebastian Strandberg ut för en tripping och Lakers får nu en rejäl chans att reducera. Joel Persson får första läget på ett direktskott, men klubban går av. Joel vänder mot båset direkt samtidigt som resten lyckas hålla kvar pucken.

Emil Pettersson lägger ett skott mot Armalis från dålig vinkel och på returen kommer Calof och lyckas trycka in den med en backhand. Joel Persson hann inte fixa ny klubba utan kunde direkt åka ner och grattulera Calof till målet som kom efter 10.25. Båda lagen spelar nu tight i sina försvarsspel då man är rädd om den poäng man har. Lakers vinner skotten i tredje med 12-6, men vi får 2-2 vid full tid och OT.

I OT så hinner det inte gå mer än 1.14 när Djurgården tilldelas ett straffslag, till synes lite märkligt då det inte var ett friläge utan två spelare i kamp jämte varandra. Men straff blev det och den förvaltade Jakob Josefsson med både tur och skicklighet när Fasth räddar med pucken glider sakta bakom honom och över mållinjen. Det blev ett poäng idag, och vi är ialla fall obesegrade på full tid i 12 matcher nu!!

Djurgården är motståndet även på måndag i Vida Arena. Matchstart klockan 19.00.