Hardy Häman Aktell förlänger
Publicerad: 2022-02-14
Nyhet
Vi inleder veckan med en kontraktsförlängning på backsidan där det står klart att Hardy Häman Aktell förlänger sitt kontrakt ytterligare ett år.

I april 2020 kontraktakterades den då 21 år gamla backen från Kåge och i september samma år väntade SHL-debut. Sedan dess har han spelat 85 grundseriematcher och 14 slutspelsmatcher i Växjö-tröjan samt vunnit grundserie och SM-guld under fjolårets succésäsong. Nu står det klart att Växjö Lakers och den storväxte backpjäsen enats om en kontraktsförlängning på 1 år.

- Hardy har under sina två år hos oss vuxit ut till en stabil SHL-back. Vi tror att han inom kort tar klivet till att bli en tongivande spelare på den här nivån. Nästkommande säsong kommer förhoppningsvis ge oss rätt i detta, säger sportchef Henrik Evertsson.

På kort tid har Hardy Häman Aktell gått från att vara rookie till etablerad SHL-back och vill nu ta nästa steg i utvecklingen med klubben.

"Jag trivs väldigt bra"

- Det känns väldigt bra att stanna i Växjö och fortsätta min utveckling. Jag trivs väldigt bra i så väl staden som klubben, så det känns helt rätt för mig, säger en glad Hardy.

Kontraktet förlängs med ett år till och med säsongen 2022/2023.

PR & Kommunikation Carolina Toresson