Säsongens första seger kommer i Oskarshamn
Publicerad: 2022-08-18
Tredje matchen för säsongen skulle spelas i Be-Ge Hockeycenter i Oskarshamn. Och Växjö Lakers med flera spelare tillbaka kunde vinna komfortabelt med 1-4.

Då var det match igen, äntligen och det blir match nummer tre och även match nummer tre på bortaplan när Lakers tog sig till Oskarshamn på torsdagen. En riktigt bra värdemätare givetvis. Lakers börjar lite på samma sätt som mot Malmö senast, med en hög intensitet och man sätter rejäl press på hemmalagetsbackar, och man för spelet ganska tydligt under hela den första ronden.

Och efter 10 minuter så kommer utdelningen när Manuel Ågren lägger en puck på mål som hamnar jämte Canata i IKO kassen och där står Robert Rosén och får trissan rakt på tejpen och kan bara fösa in 0-1. Några minuter senare så spelar Häman Aktell och Joel Persson lite give n go på blålinjen och till slut hittar Aktell ut till nyförvärvet Blichfeld som bankar till direkt och Joe Canata är skymd och Blichfeld hittar luckan vid närmaste stolpen och vi ha 0-2.

Lakers hinner med ytterligare ett mål innan periodvisslan ljuder. Och då är det Martin Lundberg som ta vara på slarvigt spel av hemmalaget i egen zon och trycker in 0-3. Lakers vinner skotten i den första perioden med 10-12.

Den andra perioden får ett litet annat ansikte. Lakers är lite ojämnare i den härperioden och Oskarshamn får mer och mer av spelet. Vi ser dessutom två utvisningar på Lakers. Men Åhman är riktigt bra ikväll och ser till att stänga igen tillräckligt för att Lakers ska få chansen i ett byte att skapa tryck i offensiv zon. Och då är det åter igen firma Aktell/Persson som hittar ett utsökt spel på blålinjen och där Aktell till slut hittar bladet på Dan Sexton som riktigt snyggt styr in 0-4 bakom Canata.

Inte fullt rättvist kanske, men så är det ibland. Men hemmalaget ska till slut lyckas rätta till problemet med nollan i protokollet och det är finnen Soumela som hittar en tom kasse på ungefär samma sätt som Roséns första balja. Tyvärr faller målet bara 15 minuter från visslan. Men det var minst sagt rättvist ändå eftersom hemmalaget var det bättre laget i period två. Man vinner även skotten med 10-5. Totalt 20-17 i skott efter de två första perioderna.

I den tredje perioden får vi se ett Lakers som spelar tryggt och säkert och man slå vakt om sin ledning. Man är noggranna i spelet både med och utan puck. Men för den saken skull inte tråkiga på nått sätt, utan man går för det när läge ges Men några mål får vi inte bevittna den här sista perioden, utan den slutar 0-0 och matchen därmed i Lakers favvör med 1-4. Sösonegns första vinst är ett faktum, och den behövdes för känslan och självförtroendet. Skotten slutar med hemmaseger dock med 27-24.

Ny match redan imorrn när vi öppnar upp portarna i Vida Arena för första gången den här säsongen. För motståndet står finska huvudstadslaget IFK Helsingfors. Matchstart även imorgon kl 18.00. VÄLKOMNA!!