Inför Växjö – Oskarshamn
Publicerad: 2020-08-18
Inför
Försäsongsmatcherna duggar tätt för tillfället. I kväll är det dags för Växjös tredje träningsmatch på sex dagar och ännu en gång avgörs den hemma i VIDA Arena. Tisdagskvällens motpart är fjolårets SHL-nykomling, Oskarshamn.

Växjö rivstartar försäsongen med fyra matcher på nio dagar. Två har redan genomförts och den tredje äger rum under tisdagskvällen då fjolårets SHL-nykomling, Oskarshamn, gästar i VIDA Arena.

Under lördagen spelade Lakers sin senaste match då derbyrivalen, HV71, var på påhälsning i Växjö. Hemmalaget gjorde en mäkta fin insats och kunde till slut triumfera med en klar 5-1-vinst efter att Emil Pettersson blivit tvåmålsskytt i matchen. Övriga Lakers-mål prickades in av Juuso Vainio, Richard Gynge och Marcus Sylvegård. Hela fyra av de fem gjorda målen tillkom i numerärt överläge.

-Jag tycker vi gör en riktigt bra match. Vi kommer ut hårt och tar med oss det vi gjorde bra i Rögle-matchen och fixar till det vi inte gjorde så bra, så det var en bra match, sade målskytten, Richard Gynge, efter matchen.

I afton väntar Växjös tredje match på sex dagar då Oskarshamn är på vistelse i staden. Oskarshamn slutade sist under sin första SHL-säsong och i våras skulle laget spela kvalmatcher för att hålla sig kvar i Sveriges högstaliga. Corona-pandemin ställde dock in såväl slutspel som kval, vilket medförde att Oskarshamn stannade kvar i SHL.

Fjolårets SHL-nykomling har hunnit med att spela en match under försäsongen. Den fajten spelades onsdagen den 12 augusti då Linköping stod för motståndet. Oskarshamn var det bättre laget och vann holmgången med 4-1 efter att den förre Växjö-spelaren, Jonas Engström, gjort två av målen.

Växjö och Oskarshamn möttes fyra gånger under fjolårets grundserie där Lakers stod som triumfator i samtliga bataljer. I Be-Ge Hockey Arena skrevs segersiffrorna till 2-1 och 5-3 medan matcherna i VIDA Arena slutade med uddamålet 3-2 samt 3-1. De båda lagen hann även med att mötas en gång under försäsongen 2019. Den matchen vann Oskarshamn med 2-1.

Växjö har fyra raka fina perioder i ryggen inför kvällens match mot Oskarshamn. Laget vill förstås fortsätta spela bra ishockey och ta sin femte seger i följd mot Oskarshamn. Lakers har även en minirevansch att utkräva från försäsongsförlusten 2019.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Matchen går att se på C More.

Timmy Renud