J20: Vinst i nytt målkalas
Publicerad: 2020-02-16
Växjö svarade för en mycket fin hemmamatch mot MODO under lördagen. Matchen innehöll hela elva mål där Lakers svarade för sju utav dem och tog därmed tre viktiga poäng i J20 SuperElit Top 10.

Under lördagen spelade Växjö hemmamatch mot MODO där det blev ett nytt målkalas. Denna gång var det Lakers som vann där slutresultatet blev 7-4 efter bland annat två mål av Adam Bäckstrand.

Det var gästerna som öppnade matchen bäst då de satte 1-0 redan efter 82 sekunders spel. Knappt tio minuter senare kvitterade Adam Bäckstrand för Växjö. MODO skulle dock återta sin ledning innan den första periodvilan och ställningen var således 1-2 inför den andra perioden.

Växjö fick, precis som MODO i den första perioden, en fin start på den andra perioden då Elliot Nordholm kvitterade till 2-2 efter knappt fyra minuters spel. MODO återtog sin ledning på nytt drygt tio minuter senare, men därefter var det slut på det roliga för gästernas del. Tom Fridén satte nämligen 3-3 med knappt två minuter kvar av mellanakten och Victor Stjernborg skickade in 4-3 i numerärt underläge med exakt en minut kvar av perioden.

William Magnusson prickade in 5-3 till Växjö efter endast 71 sekunder av den tredje perioden. När drygt halva slutakten återstod satte Adam Bäckstrand sitt andra mål för dagen då han hittade nätmaskerna i powerplay. MODO reducerade under slutminuterna innan Hugo Wirell fastställde slutresultatet till 7-4 i tom kasse.

Växjö tog därmed tre fina poäng i jakten på en placering högre upp i tabellen. Lakers ligger numera sjua med elva inspelade poäng på nio matcher. Man är en poäng före åttan Brynäs och två poäng efter sexan Luleå, som har spelat en match mer än Växjö.

Skott: 31-47 (8-15, 13-19, 10-13)

Redan under söndagen, klockan 11.00, spelar Växjö sin nästa hemmamatch då Luleå gästar i Växjö Ishall. Luleå ligger två poäng före Lakers i tabellen och vann sin senaste match med 5-4 efter straffar borta mot Frölunda.

Hjärtligt välkomna till Växjö Ishall under söndagsförmiddagen!