Inför Sparta Prag - Växjö
Publicerad: 2021-09-03
Inför
Ytterligare en vecka har passerat, vilket betyder att det återigen är dags för Champions Hockey League. Denna gång är Lakers ute på roadtrip, där Sparta Prag väntar under fredagskvällen.

Två Champions Hockey League-matcher har spelats, där Växjö segrat i båda. Först uddamålsbesegrade man Sparta Prag med 2–1 efter att Olle Lycksell och Julius Nattinen nätat, för att sedan köra över tyska Bremerhaven med 5–0, där Richard Gynge noterades för ett hattrick via ett mål i varje period.

Den fina inledningen har gett Lakers en utmärkt position inför de avslutande fyra omgångarna då man leder gruppen på maximala sex poäng efter två omgångar. Man har bland annat fyra poäng mer än kvällens motståndare, Sparta Prag.

Sparta Prag å sin tur föll, som tidigare nämnt, mot Växjö i premiären med uddamålet, 1–2. Därefter lyckades man besegra det finska topplaget, TPS, med 3–2 efter straffar på bortaplan. Den segern var naturligtvis mycket viktig inför fortsättningen. Skulle tjeckerna besegra Lakers i afton är man sannerligen med i racet om förstaplatsen i gruppen. Vid förlust ser det närmast omöjligt ut.

Tjeckerna, som vann den inhemska ligan under fjolårssäsongen, hade fyra raka inbördes vinster mot Växjö inför CHL-premiären förra veckan. Den segersviten satte dock Lakers stopp för senast och har givetvis en plan på att vända den negativa trenden till en vinstsvit i stället.

Räkna med ett taggat och inspirerat Växjö under fredagskvällen!

Kvällens match spelas i Tipsport Arena, Prag, med nedsläpp 19:35.

Visste du att…

… Sparta Prag endast släppt in tre mål på sina tre senaste matcher mot Växjö.

… Richard Gynge leder, tillsammans med Reto Suri, CHL:s skytteliga på tre fullträffar.

… Växjö har endast släppt in ett mål på två matcher hittills i Champions Hockey League.

… Olle Lycksell har gjort tre poäng (0+3) på de inledande två CHL-matcherna.

… Den förre Växjö-spelaren, Roman Horak, lämnade isen poänglös senast mot Lakers.

Timmy Renud