Inför Malmö – Växjö
Publicerad: 2021-04-03
Inför
Under lördagseftermiddagen spelas grundseriens sista omgång då Växjö gästar Malmö.

Vi är framme vid SHL-säsongen 2020/2021:s sista grundserieomgång. Växjö, som redan vunnit serien, gästar slutspelsklara tabellnian Malmö i en match som endast har akademisk betydelse för lagen.

Växjö föll senast borta mot Frölunda med uddamålet 1–2 efter att Andrew Calof gjort Lakers enda mål i matchen. Malmö å sin tur bortabesegrade Färjestad med samma siffror.

Trots att eftermiddagens möte i Malmö inte har någon betydelse för tabellplaceringarna så vill givetvis båda lagen avsluta grundserien snyggt och ha en vinst i bagaget inför det kommande slutspelet. Vidare finns det chans att Malmö och Växjö möts i en eventuell kvartsfinal och det är alltid bra att sätta sig i respekt inför en sådan matchserie. Lägg därtill att Lakers behöver ta minst en poäng under lördagseftermiddagen för att vara seriens enda lag som spelat in tresiffrigt med poäng under säsongen, vilket är en fin bedrift.

Växjö och Malmö har drabbats samman tre gånger tidigare under säsongen, där Lakers vunnit samtliga fajter. Bataljerna i VIDA Arena slutade 3–0 och 4–3 medan säsongens hittills enda möte i Malmö Arena slutade med en klar 6–2-seger. Lyckas Växjö vinna samtliga fyra grundseriematcher mot Malmö under säsongen? I kväll vet vi svaret.

Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger där Malmö vann samtliga möten:

  • 2019-10-03 | Växjö – Malmö 1–4
  • 2019-11-19 | Malmö – Växjö 5–3
  • 2020-01-11 | Växjö – Malmö 0–1
  • 2020-03-07 | Malmö – Växjö 5–4

Malmö vann alltså samtliga möten mot Växjö under fjolårssäsongen. En bedrift som Lakers satsar på att kopiera i år. Det enda som krävs är vinst i Malmö Arena under lördagseftermiddagen.

Dagens match spelas i Malmö Arena, Malmö, med nedsläpp 15:15.

Visste du att…

… Växjö har sex raka inbördes vinster mot Malmö (träningsmatcher inräknat).

… Malmö har vunnit sex av sina sju senaste hemmamatcher.

… Malmö har gjort minst mål i SHL (122) medan Växjö släppt in överlägset minst (109).

… Emil Pettersson behöver göra tre poäng i eftermiddag för att ha chans att vinna SHL:s poängliga.

… Emil Pettersson och Robert Rosén har gjort fem poäng vardera mot Malmö under säsongen.

Timmy Renud