Inför Malmö – Växjö
Publicerad: 2020-09-10
Inför
I tisdags åkte ett sjukdomsdrabbat Växjö Lakers till Jönköping för Smålandsderby i Husqvarna Garden. En match som slutade med förlust i overtime trots fin prestation från Lakers. Redan ikväll väntar nästa utmaning, Malmö Redhawks på bortais med nedsläpp 18:00.

Under tisdagskvällen gästade Växjö rivalen HV71 i Husqvarna Garden i en tät och jämn match. Jakob Forsbacka Karlsson gav Lakers ledningen redan efter knappt fem minuters spel. HV71 kvitterade knappt sju minuter senare och tog ledningen i början av den andra perioden. Richard Gynge kvitterade under mellanaktens slutminuter. Den tredje perioden blev mållös och i den efterföljande förlängningen avgjorde hemmalaget redan efter 59 sekunders spel.

Växjö kommer från två raka 2-3-förluster och har chans att bryta sin förlustsvit redan i kväll då man gästar Malmö i Malmö Arena. Skånelaget inledde försäsongen svagt med två raka nederlag, men har därefter spelat upp sig rejält och har tre raka vinster i bagaget inför kvällens match. Malmö har dessutom smällt in hela 14 mål framåt under segersviten.

Matcherna mellan Växjö och Malmö brukar alltid bli underhållande. Lagen har byggt upp en rivalitet och matcherna ger ofta en derbykänsla. Under fjolårssäsongen hade Malmö ett kraftigt övertag på Växjö då man vann samtliga fyra möten inbördes. Lakers föll i sina hemmamatcher med 1-4 och 0-1 för att förlora med 3-5 och 4-5 på bortais. De möttes även under försäsongen 2019 där Växjö vann med tennissiffrorna 6-3.

Kvällens match spelas i Malmö Arena och har nedsläpp 18:00. Matchen kan ses på C More.