Inför Växjö – Brynäs
Publicerad: 2019-10-19
Inför
För andra helgen i rad vankas det SHL-hockey i VIDA Arena då Brynäs gästar i en viktig match.

Så var det återigen helg och SHL-hockey i VIDA Arena. Förra helgen var serieledaren Rögle på besök och i kväll kommer Gävlelaget, Brynäs, till Växjö för en viktig match lagen emellan.

I torsdagskväll bjöd Växjö upp till rejäl kamp borta mot topplaget och formstarka Frölunda. Lakers kvitterade till 2-2, 3-3, 4-4 och 5-5 och tog matchen till förlängning. I den efterföljande övertiden klev dock Joel Lundqvist fram för Göteborgslaget och avgjorde bataljen. Emil Pettersson blev tvåmålsskytt i matchen medan Roman Horak, Ilari Melart och Linus Högberg gjorde ett varsitt mål i den målrika tillställningen.

Trots ett gäng förluster i rad har Växjö spelat bra hockey på slutet. I kväll får man en ny chans att bryta sin förlustsvit då Brynäs kommer på besök till staden. Gävlelaget bröt sin förlustsvit senast då man 4-1-besegrade SHL-nykomlingen Oskarshamn på hemmaplan. Brynäs ligger tre poäng före Växjö i tabellen och vill såklart utöka det poängförsprånget i kväll.

Växjö och Brynäs möttes fyra gånger under fjolårssäsongen där Växjö vann tre av matcherna. Lakers vann båda matcherna som spelades i VIDA Arena samt att man knep en vinst i Gävle. Segersiffrorna på hemmaplan skrevs till 5-3 och 3-2 efter förlängning. På bortaplan vann man en av matcherna med 4-1 och förlorade den andra med 1-3. Anmärkningsvärt att Roman Horak gjorde mål i tre av de fyra spelade matcherna mot Brynäs under säsongen som gick.

Under de senaste säsongerna har Lakers trivs väldigt bra mot Brynäs. Faktum är att Växjö vunnit hela nio av de elva senaste inbördes mötena. Lägg därtill att man har sju (!) raka vinster i VIDA Arena mot kvällens motståndare. Växjö kommer såklart göra allt för att utöka den sviten i afton.

Kvällens match i VIDA Arena vill ni inte missa. Båda lagen har fått en tuff start på säsongen och behöver vinna i afton. Brynäs är tre poäng före Växjö i tabellen och kan utöka den ledningen till sex poäng samtidigt som Lakers kan äta sig i kapp och passera Gävlelaget i tabellen. Detta gör såklart att kvällens match blir extra viktig och spännande.

Kvällens match spelas i VIDA Arena och har nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då!

Timmy Renud