Inför Växjö – Örebro
Publicerad: 2018-11-28
Inför
SHL:s grundserie rullar vidare med ny match i afton då Örebro kommer på besök till VIDA Arena.

För ovanlighetens skull vankas det SHL-hockey i VIDA Arena en onsdagskväll. Laget som gästar i afton är Örebro som är i stort poängbehov.

I lördags spelade Växjö sin senaste match då Skellefteå var på besök i Småland. Den matchen vann Lakers med 4-2 efter att Jakob Heljemo, Roman Horak, Julius Junttila och Janne Pesonen gjort ett varsitt mål för hemmalaget. Segern var lagets femte på de sex senaste matcherna. Detta har gjort att Växjö är med i den absoluta toppstriden och kan vid vinst i afton avancera upp till en andraplats i den jämna tabellen, men för att göra det krävs det vinst mot Örebro i afton.

Örebro ligger nästsist i tabellen med 21 inspelade poäng på 20 matcher. Det är dock bara två poäng upp till tolvan Timrå och elvan HV71. Kvällens motståndare kommer gör allt för att knäppa Växjö på näsan och avancera upp på säker mark i tabellen.

Örebro må har förlorat fem av sina sex senaste matcher, men man har hängt med bra målmässigt i de flesta kamperna. Faktum är att fyra av matcherna under den nyss nämnda perioden har slutat med uddamålet.

Växjö är det laget, tillsammans med Linköping, som har spelat in flest poäng på hemmaplan så här långt under säsongen. Lakers står noterade för hela 24 poäng på elva hemmamatcher och har sex raka vinster i VIDA Arena inför kvällens drabbning mot Örebro.

Kvällens motståndare, Örebro, har gjort det helt okej på bortaplan hittills under säsongen då laget spelat in tio poäng på resande fot på lika många matcher.

De båda lagen har redan hunnit avverka en match mot varandra den här säsongen. I slutet av september, den 29:e närmare bestämt, gästade Örebro, precis som ikväll, Växjö i VIDA Arena. Växjö ledde matchen med 2-1, men Örebro kvitterade Lakers ledning under slutminuterna av den tredje perioden och tog matchen till en mållös förlängning. Den jämna fighten fick senare avgöras på straffar där Örebro drog det längsta strået.

Växjö har revanschlust i afton efter den senaste förlusten mot Örebro i VIDA Arena. Dessutom vill laget fortsätta vinna på hemmaplan inför sina fans och avancera upp i toppen av tabellen. Örebro, som är i stort poängbehov, kommer göra allt för att sätta käppar i hjulet för Lakers. Gästerna går dessutom upp på säker mark vid vinst i afton.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Hjärtligt välkomna då!

Timmy Renud