J20: Ny vinst för Lakers
Publicerad: 2018-09-19
J20
Segertåget fortsätter för Växjö. Under onsdagen tog man säsongens andra raka vinst då man besegrade Skånelaget Malmö på hemmaplan med 5-3 efter en stark andra period.

Växjös J20-lag har fått en kanonstart på årets säsong. Under lördagen besegrade man Karlskrona med klara 6-3 på bortaplan och under onsdagen tvålade man dit Malmö med 5-3 i hemmapremiären.

Lakers tog ledningen efter drygt åtta minuters spel då Pavol Regenda spräckte Linus Gidbarks nolla i gästernas mål. Målet, som var Regendas första för säsongen, tillkom i numerärt överläge. Efter ledningsmålet fick Malmö chansen i powerplay två gånger om, men Martin Von Schoultz i Lakers-kassen höll tätt.

I den andra perioden fortsatte utvisningarna hagla, vilket Lakers utnyttjade. Eric Karlsson prickade nämligen in 2-0 i powerplay och några minuter senare utökade Filip Cederqvist hemmalagets ledning till 3-0, även det målet tillkom i numerärt överläge. I mitten av mellanakten reducerade gästerna, men innan perioden var till ända återtog Växjös sin tremålsledning då Mathias Kemppi hittade nätmaskerna bakom Gidbark i bortamålet. Perioden dominerades totalt av Lakers som mäktade med hela 20 skott på mål där alltså tre puckar letade sig förbi gästernas målvakt.

Efter drygt fyra minuters spel av den tredje perioden utökade Jakob Bäckman hemmalagets ledning till 5-1. I mitten av slutakten fick Skånelaget chansen i 5-mot-3 vilket man lyckades utnyttja och reducerade således till 2-5. I det efterföljande 5-mot-4-spelet reducerade man på nytt, men närmare än så kom inte gästerna.

Kvällens vinst var J20:s andra raka, vilket innebär att man står noterade för maximala sex poäng efter två spelade matcher. Med den poängnoteringen ligger Lakers trea i tabellen endast en poäng bakom serieledarna Linköping, som dock har spelat en match mer än Växjö.