• Huvudsponsorer

Tack för säsongen

29 mars 2017 16:00
Nyhet

Solen gick upp idag också trots att det kändes både tomt och snöpligt efter måndagens förlust i Malmö. Vi räckte inte riktigt till mot ett vilt kämpande Malmö. Som alltid i sportens värld är det små marginaler som avgör.


Så här några dagar efter känns det naturligt med en aning reflektion. Det slog mig att vi i Växjö Lakers, partners, publik och fans snabbt har flyttat fram ambitionsnivån och kraven på vårt lag. Fullt naturligt, vi har tagit SM-guld, vi vann serien, vi har en stark förening, vi har ett starkt lag. Vi skall och vill vara med och kriga bland de bästa.

Unnade dock mig själv att titta lite i backspegeln. Vår historia i SHL ser ut enligt följande:

Säsong 2011/12
Vi slutar 9:a och får spela vidare i högsta serien. Alla är nöjda och glada, vi får se elithockey även nästa år.

Säsong 2012/13
Vi slutar 10:a och får spela vidare i högsta serien. Även denna gång är vi hyfsat nöjda, de stora lagen kommer till Växjö även nästa år.

Säsong 2013/14
Vi slutar 3:a i serien och går till semifinal där vi tyvärr förlorar mot Färjestad. Härlig framgång för ett ungt lag i högsta ligan.

Säsong 2014/15
Vi slutar 3:a i serien. Vad som sen händer glömmer nog ingen - SM-guld för Växjö Lakers, helt fantastiskt.

Säsong 2015/16
Vi slutar 6:a i serien och går till semifinal där vi tyvärr förlorar mot Skellefteå. En klart godkänd insats då det ofta brukar komma en rekyl för ett hyfsat nytt lag som vunnit SM-guld.

Säsong 2016/17
Vi vinner för första gången serien, en ny milstolpe i föreningens historia. Mycket bra gjort. Sedan åker vi på en snöplig kvartsfinalförlust mot Malmö. En sur erfarenhet som tyvärr alla föreningar och lag kommer att behöva gå igenom under sin karriär.

Med denna korta resumé över vår SHL-historia kan vi konstatera att vi på några år har förflyttat vår ambitionsnivå från att vara nöjda över att hålla oss kvar till att känna att det är ett stort misslyckande att åka ut i kvartsfinal mot ett tungt och starkt lag.

Det är detta som är tjusningen med sportens värld. Det svänger fort och den berör. Så mycket känslor, glädje och besvikelse, så många tankar, så många som brinner för vårt lag.

Vi i Växjö Lakers kommer att spotta i nävarna och omgående börja jobba inför nästa säsong. Vi har hela tiden ambitionen att vara en förening som är med och krigar bland de bästa. Växjö som stad är värda och mår bra av att ha lag i de högsta serierna.

Samtliga här i huset vill som avslutning rikta ett enormt STORT TACK för det stöd ni gett oss under året!

Fredrik Sandberg
Försäljningschef Växjö Lakers