J20: Växjö föll mot Södertälje
Publicerad: 2016-01-19

Växjö åkte ikväll på sin andra förlust i J20 SuperElits fortsättningsserie när Södertälje blev försvåra. Trots nederlaget ligger man alltjämt tvåa i tabellen med tre poäng upp till förstaplatsen med en match mindre spelad.

Inför kvällens bortamatch mot jumbon Södertälje hade Växjö vunnit tre av fyra matcher i J20 SuperElits fortsättningsserie. Denna afton fick man dock se sig besegrade för andra matchen i följd då hemmalaget blev försvåra.

Södertälje tog ledningen tidigt i matchen när William Warging prickade in 1-0 bakom Thomas Lillie efter 6.36. Resterade delen av den första perioden blev mållös.

Växjö jagade en kvitteringspuck i den andra perioden och med 5.05 kvar av mellanakten lyckades Martin Svoboda överlista Jonathan Lilahti i hemmamålet. Oscar Ribbnäs och Axel Hermansson assisterade till målet. Södertälje skulle dock återta ledningen omgående. Efter bara 1.01 efter Lakers 1-1-mål satte Lukas Haudum 2-1 för hemmalaget. Som om inte det vore nog utökade man även sin ledning till 3-1 innan perioden var över. Denna gång nätade Gilito Garcia.

Växjö fick en kanonstart på den tredje perioden när Ludwig Loeffel reducerade efter 5.22. Bara en minut efter kvitteringsmålet fick Lakers ett ypperligt tillfälle att kvittera då Södertälje drabbades av matchens första utvisning. Hemmalaget lyckades dock hålla tätt under dessa två minuter i numerärt underläge. Bara 1.30 efter att Södertälje blivit fulltaligt utökade Lukas Haudum hemmalagets ledning till 4-2 med sitt andra mål för kvällen. Även Gilito Garcia skulle bli tvåmålsskytt för Södertälje innan matchen var slut, då han satte 5-2 i tom kasse med 20 sekunder kvar av den ordinarie speltiden.

Växjö ligger tvåa i tabellen med nio inspelade poäng på fem matcher. Man är endast tre poäng ifrån ettan Malmö. Det ska tilläggas att Skånelaget spelat en match mer än Lakers.

1-0 William Warging (Andrés Staforelli, Wincent Blomdahl)
1-1 Martin Svoboda (Oscar Ribbnäs, Axel Hermansson)
2-1 Lukas Haudum (Nik Simsic)
3-1 Gilito Garcia (Manfred Ehlers, Emanuel Skogh)
3-2 Ludwig Loeffel utan assist
4-2 Lukas Haudum (Måns Lindbäck, Lukas Carlsson)
5-2 Gilito Garcia (Karl Olofsson) 5/6

Skott: 38-25 (15-11, 13-8, 10-6)

Växjö spelar härnäst hemma mot Västerås på lördag i en viktig match. Västerås ligger nämligen på en tredjeplats i tabellen med lika många spelade matcher och poäng som Lakers. Nedsläpp 14.00. Välkomna då!