Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov

Iggulden straffade HV71 i smålandsderbyt

8 oktober 2011 18:50

En historisk match i Kinnarps arena när Växjö Lakers gästade HV71. Matchen gick till straffläggning där kvällens stora namn, Mike Iggulden, blev matchhjälte med sammanlagt tre straffmål.


Det var verkligen en derbykänsla i Kinnarps Arena under lördagseftermiddagen. Växjö Lakers kom till Jönköping med tidigare derbyminnen mot lag som Tingsryd och Troja Ljungby.

– I allsvenskan var det mer press på oss, där var vi tvungna att vinna derbyn mot Tingsryd och Troja, det är lite annorlunda nu i elitserien, säger Janne Karlsson till Canal+ innan den historiska derbymatchen mot HV71.

I en temporik inledning av matchen med riktig derbykaraktär är HV71 det bättre laget och 1-0 kommer 14.52 genom Noah Welch i hemmalaget. Växjö Lakers har problem i sina omställningar från defensiv till anfall.

– Det är onödigt svängigt men bra fart där ute, spelet vänder fort och vi slarvar i uppspelet och får onödigt tryck på oss, sammanfattar lagkaptenen Johan Markusson första perioden.

Växjö Lakers får svar på tal och efter ett slarvigt uppspel kan HV71 uttöka ledningen efter bara 19 sekunder i andra perioden. Utvisningar åt båda håll gör att tempot dras ner i andra perioden. I powerplay kan Växjö Lakers förstakedja genom Tomi Kallio reducera till 2-1. Första insläppta målet för HV71 i den här spelstilen den här säsongen.

Växjö Lakers arbetar sig mer och mer in i matchen och i tredje får man chansen att kvittera på straff. Mike Iggulden, med självförtroende när det gäller straffar, kliver ut på isen och gör inget misstag när han fintar ner Daniel Larsson i HV-målet och lägger kyligt in kvitteringsmålet. Det här skulle inte bli det sista vi såg av Mike Iggulden den här kvällen när matchen skulle gå till straffläggning.

Med två straffmål av Iggulden tar Växjö Lakers extrapoängen med sig hem efter en stark upphämtning.

– Jag har tränat på straffar redan som liten pojke, säger Iggulden till Canal+ efter matchen.