Jobbig start gav tungt fall
Publicerad: 2012-09-24

Växjö Lakers fick en mardrömsstart mot Linköping vilket mynnade ut i en tung 8-3-förlust i Cloetta Center. 

- Det är bara att berömma Linköping. De var grymt bra första tio minuterna samtidigt som vi stod på hälarna och då blir det så här, sa Janne Karlsson till C More Hockey när han fick chansen att summera matchen. 

Just starten på matchen satte tonen för hela kvällen.

Mattias Weinhandl smällde in 1-0 efter en och en halv minut. Efter det kom ytterligare tre LHC-mål innan tio minuter var spelade. 

Den starten - som innebar en 4-0-ledning för hemmalaget efter första perioden - avgjorde hela tillställningen. 

- Det var ingen rolig period. Vi åkte lika mycket skridskor som dem, men vi tänkte inte lika mycket som Linköping. Vi kan inte bara åka skridskor, vi måste tänka också, sa assisterande tränaren Fredrik Hellgren efter första akten. 

I början av andra perioden kom 5-0 efter två minuter och uppförsbacken blev ännu brantare.

Liam Reddox 1-5-reducering mitt i perioden - där kanadensaren vandrade in från bakom mål och tryckte in pucken vid stolproten - blev bara konstgjord andning, men det kunde blivit annorlunda. Växjö Lakers hade sin bästa period just i mitten av andra akten då man radade upp toppchanser, men Johan Markusson, Kristofer Berglund och Tomi Kallio brände sina chanser. 

Istället punkterade Linköping matchen definitivt genom ett 6-1-mål i slutet av andra.

- Vi är inte med. Jag vet inte varför, men det är inte bra. Vi satt kvar i bussen i första perioden och blev straffade direkt, och orkar inte repa oss efter det. Vi borde gjort fler mål, men istället blir det kalldusch efter kalldusch, sa Johan Markusson efter andra perioden. 

Tredje periodens start var talande för matchen. Brad Moran reducerade till 2-6 i numerärt underläge efter bara 33 sekunder, men strax därefter sköt Linköping 7-2.

Till slut blev det alltså 8-3 efter att bland annat Alexander Johansson svarat för sitt första mål i Elitserien. 

- Det var starten som avgjorde matchen. Vi kom med tre raka segrar och klarade inte av att hantera det, sa Janne Karlsson till C More Hockey. 

- Omedvetet så lämnade vi några procent i början och när vi möter ett så här bra lag går det inte. Linköping satte varje pass på bladet och hade enorm energi och då blir det så här när vi inte riktigt är närvarande. 

Nästa match för Växjö Lakers är hemma mot Rögle på torsdag.

Redaktör Jonas Gustavsson