J18: Förlust i första slutspelsmatchen
Publicerad: 2019-03-15
J18
Under torsdagskvällen föll Växjö borta mot Almtuna i sextondelsfinal 1 i J18:s SM-slutspel. Lakers hade 1-1 inför den sista perioden, men Almtuna lyckades vinna slutakten med hela 4-0 och totalt 5-1.

J18:s SM-slutspel är äntligen igång. Växjö fick tuffast tänkbara start då man föll borta mot Almtuna i sextondelsfinal 1. Det innebär att Lakers måste ta två raka vinster då sextondelsfinalerna avgörs i bäst av 3 matcher. Sextondelsfinal 2 samt en eventuell sextondelsfinal 3 spelas i Växjö, vilket är en stor fördel, såklart.

Den första perioden var jämn, men hemmalaget vann dock perioden med 1-0 efter att Richard Nilsson-Sahlin gjort matchens första mål med 2.49 kvar av de första 20 minuterna.

Även den andra perioden var jämn, där Växjö dock hade ett litet spelövertag. Gästerna lyckades också till slut överlista en storspelande Oliver Håkansson i hemmamålet. Tom Fridén och Rocky Persson spelade fram Martin Fridén till 1-1 med 4.02 kvar av mellanakten.

Almtuna var riktigt bra och effektiv under den tredje perioden där Växjö inte hade en chans. Hemmalaget satte 2-1 redan efter ett par minuters spel och 3-1 i powerplay några minuter senare. Som om inte det vore nog gjorde man också 4-1 med drygt fyra minuter kvar och Oscar Stöffling satte 5-1 i tom kasse ett par minuter senare.

Almtuna leder nu sextondelsfinalen med 1-0 i matcher, vilket betyder att Växjö måste ta två raka vinster för att inte säsongen ska vara slut. Spänningen fortsätter redan i helgen då såväl sextondelsfinal 2 som en eventuell sextondelsfinal 3 spelas.

Skott: 33-30 (12-11, 6-9, 15-10)

Sextondelsfinal 2 spelas på hemmaplan lördagen den 16 mars. Matchen spelas i Växjö Ishall och har nedsläpp 15.00. Kom gärna och heja fram Växjös framtida stjärnor i säsongens viktigaste match. Allt som krävs är vinst för att säsongen ska fortsätta. Vid förlust är säsongen över för den här gången.