5-2 seger mot Red Bull Salzburg
Publicerad: 2018-09-01
I eftermiddag var det återigen dags för lite CHL-hockey i VIDA-Arena. Dagens match spelades mot Österrikiska Red Bull Salzburg och gick i utvisningarnas tecken. Lakers segrade dock övertygande och det ser bra ut inför kommande matcher.

Första perioden startade med ett ganska bra tryck från VLH, men gästerna var snabba på spelvändningarna. Salzburg drog på sig en utvisning då Alexander Pallestrang gjorde sig skyldig till en tripping 06:17, och Lakers kunde genom Austin Ortega göra matchens första mål genom en fin stänkare upp i krysset. Tid för målet 06:42. Och visst var de VLH som även skulle göra kvällens andra mål när man utökade till 2-0 genom Janne Pesonen som bjöds på en fin passning från Shinnimin. Tid för målet 14:04. Shinnimin fick sitta två minuter på bänken sedan han visats ut för en tripping 16:41. Lakers spelade dock ett bra boxplay och skapade ett par tre riktig farliga målchanser sedan Shinnimin kommit tillbaka in på isen. Perioden tog slut med resultatet 2-0, skotten slutade 10-6 och lagen hade vars 2 minuters utvisning.

Period nummer två började lite stökigare, och redan efter bara 01:27 spelat så fick Shinnimin två minuter för roughing, och Brent Regner två+två för fighting vilket betydde powerplay för Lakers. Men VLH lyckades inte skapa några större farligheter, och Salzburg blev fulltaliga igen. Nästa utvisning kom 4:56 då Daniel Rahimi fick sitta två minuter för en fasthållning. Österrikarna var snabba på att utnyttja lägen och Matthias Trattnig gjorde 2-1 efter 5:34, och Lakers blev fulltaliga igen. Med det skulle inte vara så länge, Kalle Johansson fick vila 2 minuter för en hakning 08:12. Efter ytterligare ett bra boxplay så blev VLH fulltaliga och nästa utvisning drabbade Salzburg när Dario Winkler åkte ut för en slashing 11:04, och han fick sällskap i båset 11:59 av Brant Harris som crosscheckade en Växjö-spelare. 5-3 spel och det tog inte lång stund innan det stod 3-1 på tavlan. Roman Horák skrev även han in sig i målprotokollet 12:16. Innan perioden var över skulle Nils Carnbäck få besöka botbänken också för en slashing 16:54. Och österrikarna skulle också få värma till sitt extrabås då Thomas Raffl visades ut för en hakning 19:10. Denna mittenperiod var lite av utvisningarnas period som kunde summeras till slut med resultaten 1-1 i mål, 11-6 i skott på mål, och 8-10 i antal utvisningsminuter.

Tredje perioden började med 1:09 i powerplay för VLH, och strax efter det visades Jonas Röndbjerg ut för en tripping 1:34, och vi fick se ytterligare ett ganska bra boxplay från VLH. Då även tredje perioden verkade bli en period med antingen boxplay eller powerplay för något av lagen så blev det dags för Lakers att spela med en man mer på isen när Thomas Raffl återigen fick vila två minuter efter spel med hög klubba. VLH satte upp ett riktigt bra powerplay som kröntes med ett mål av Austin Ortega 06:17. 4-1 på tavlan och gästerna blev fulltaliga. Men redan 08:30 kom nästa bänkvärmare, Dominik Bokk fick sätta sig två minuter efter en tripping, och under boxplay gjorde Rahimi sig skyldig också han till en tripping 09:15 och gästerna fick möjligheten att spela 5-3. Dock slarvade man bort det läget genom en offensiv utvisning på Raphael Herburger som fick sitta två minuter för tripping. Men under en kort spelsekvens 5-5 så lyckades Salzburg reducera genom Thomas Raffl som hittade en lucka mellan benen på Viktor Andrén. 4-2 med 14:14 på matchklockan. 19:27 tog Salzburg ut målvakten i samband med en time-out, men det var VLH som gjorde mål i tom bur 19:43 genom Austin Ortega. Kalle Johansson fick sätta sig på botbänken 19:53 för en hög klubba, men matchen slutade 5-2, skotten totalt 30-20 och utvisningarna 16-16 i minuter räknat.