Växjö Lakers förlänger samarbetet med fritidsgårdarna
Publicerad: 2018-09-10
Nyhet
För fjärde året i rad kan Växjö Lakers stolt gå ut med att man samarbetar med Fritidsgårdarna i Växjö kommun för att bidra till en rolig och meningsfull fritid samt öka hockeyintresset hos unga.

Fritidsgårdarna har likt tidigare säsonger, säsongskort till Växjö Lakers hemmamatcher som ungdomarna för turas om att använda. Säsongskorten sponsras av "Växjö Lakers Stora Hjärtan"-fond som finansieras helt genom medel från spelare och ledares egna löner.

- Vi har alla fått så otroligt mycket från sporten och det här är ett sätt för oss att ge tillbaka och ta vårt sociala ansvar, säger sportchef Henrik Evertsson.

"Vi är väldigt glada över samarbetet"

- Vi på fritidsgårdarna är väldigt glada över samarbetet med Lakers. Det känns jättebra att kunna erbjuda våra ungdomar att få uppleva hockey live och se ett intresse vakna hos dem. Det blir mycket hockeysnack på gården, säger Anna Lagrelius från Norregårdsskolans fritidsgård.

Inför årets säsong har även Lakers Lakejers tifogrupp varit inkluderade i samarbetet. Så sent som i förra veckan anordnades det en träff där ett 30-tal ungdomar från olika fritidsgårdar kom till VIDA Arena för att hjälpa till med att måla ett tifo inför hemmapremiären av SHL. En mycket uppskattad aktivitet som ledde till många nya bekantskaper.

PR & Kommunikation Frida Wilkens