Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar

Sen kvittering och bonuspinnen till Skellefteå

29 november 2022 20:30
Referat

Det var seriefinal i Vida Arena när Skellefteå kom på besök. En match som totalt ägs av hemmalaget. Men efter kvittering med sekunder kvar kunde sedan gästerna ta bonuspoängen efter straffar.


Skellefteå på besök brukar innebära bra matcher med högt tempo och fysiskt spel. Dessutom stod vi inför en tidig seriefinal. Och att Lakers var taggade gick inte alls missa initialt av matchen. Den första perioden är en enda lång press från hemmalaget, bortsett för två minuter i boxplay efter att Blichfeld åkt ut för en puck out.

Även Lakers fick en chans i nummerärt överläge tidigt i matchen när Joakim Lindström åkte ut för en hög klubba. Detta blev dock kanske den sämre perioden i perioden. Bortsett från detta, en väldigt bra inledning av matchen även om perioden slutar 0-0. Lakers vinner skotten överlägset med 15-3.

Lakers fortsätter sitt övertag även i den andra perioden och gästande Skellefteå har svårt att få tag på hemmaspelarna. Man får inte stopp i spelet alls. Men det börjar sakta smyga sig in lite frustration. Alla fall från läktarhåll, när trissan vägra passera mållinjen nere hos Söderström i Skellefteåkassen. Lakers får en chans tidigt när Wingerli utvisas för en interference redan efter 1.10. Men Lakers har svårt i sitt PP. Det går för långsamt och man tappar tempo i allat man gör.

Vi ser också mycket känslor i den andra perioden. Bl.a får gästerna ett matchstraff på Lindholm i mitten på perioden. En 5 minuters utvisning som inte hemmalaget alls ta till vara på, utan det är snarare gästerna som har de bästa chanserna. Men sent i perioden kommer så ett välförtjänt lednin gsmål när Kalle Kossila gör sitt femte mål på lika många matcher. Jättefint pass från Lukas Bengtsson ger Lakers ledningen med 1-0 efter 17.48.

Lakers trycker ifrån även de sista minuterna, och vi ser ytterligare bkänslor när spelare ryker ihop framför gästernas mål. Dubbelutvisningar på båda lagen, kvittning och spel 5 mot 5. Lakers vinner den andra perioden med 1-0 och skotten med 9-5.

Den tredje perioden blir en nagelbitare där Lakers har väldigt fina lägen för ett avgörande. Bl.a har åter igen Robban Rosén öppet mål men skjuter i stolpen. Vi har en utvisning i den tredje perioden på Petter Granberg, men ingen utdelning för Lakers där heller. Istället händer det som jag tror många av hallens besökare ikväll befarade med tanke på hemmalagets ineffektivitet. Skellefteå får kvittera med bara 4.1 sekunder kvar av ordinarie speltid.

Och i overtime har båda lagen varsen jättechans att avgöra. Istället avgörs allt på straffar där gästerna drar längsta stråt och vinner med två straffmål mot Lakers enda. Hockey är inte alltid rättvis, och idag kan vi nog konstatera att fru fortuna höll på Skellefteå AIK.

Vi laddar om för nästa match istället som är på torsdag där vi gästar Örebro för en ny toppmatch. Nedsläpp kl. 19.00.