Säsongens första 3 poängare
Publicerad: 2017-09-23
En krigainsats gav 3 poäng där Viktor Andrén gjorde en riktigt bra match i mål, och där Martin Lundberg såg till att Växjö fick säsongens första 3 poängare efter vinst mot Örebro med 2-1.

Andra perioden inleds mest av ett krig i sarghörnorna än något skönspel. Pontus Netterberg hittar in pucken framför mål till Robert Rosén men Kilpeläinen är bra med och räddar efter cirka 3 minuter. Efter 5:03 skulle Örebro kvittera matchen till 1-1. Örebro dumpar ner pucken i rundeln, Viktor Andrén går ner bakom för att stoppa pucken, men det blir ett missförstånd ihop med en försvarare och Marcus Weinstock kliver in och tar pucken, passar till Libor Hudacek som passar till Christopher Mastomäki som står ren framför mål med Andrén bakom målet. Örebro fortsätter trumma på efter målet och Växjö har ofantligt svårt att få igång sitt spel och får mest freda sig i egen zon. Därför kommer nästa mål lite ologiskt, men Växjö skulle återta ledningen efter 11:51! Martin Lundberg vinner pucken vid offensiv blålinje, tar ett par skär in mot slottet och skjuter, Kilpeläinen räddar skottet, pucken studsar upp i luften och Lundberg trycker sig fram i trafiken framför mål, och forcerar in 2-1 på egen hand. Efter ledningsmålet lyfter sig Växjö en aning, men finns fortfarande mycket kvar att plocka fram. Men Växjö får ta med sig sin ledning in i omklädningsrummet efter 2 spelade perioder. Skotten i andra perioden slutar 9-6 till hemmalaget.

Andra perioden inleds mest av ett krig i sarghörnorna än något skönspel. Pontus Netterberg hittar in pucken framför mål till Robert Rosén men Kilpeläinen är bra med och räddar efter cirka 3 minuter. Efter 5:03 skulle Örebro kvittera matchen till 1-1. Örebro dumpar ner pucken i rundeln, Viktor Andrén går ner bakom för att stoppa pucken, men det blir ett missförstånd ihop med en försvarare och Marcus Weinstock kliver in och tar pucken, passar till Libor Hudacek som passar till Christopher Mastomäki som står ren framför mål med Andrén bakom målet och lägger in kvitteringen enkelt. Örebro fortsätter trumma på efter målet och Växjö har ofantligt svårt att få igång sitt spel och får mest freda sig i egen zon. Därför kommer nästa mål lite ologiskt, men Växjö skulle återta ledningen efter 11:51! Martin Lundberg vinner pucken vid offensiv blålinje, tar ett par skär in mot slottet och skjuter, Kilpeläinen räddar skottet, pucken studsar upp i luften och ner i isen igen, och Lundberg trycker sig fram i trafiken framför mål, och forcerar in 2-1 på egen hand. Efter ledningsmålet lyfter sig Växjö en aning, men finns fortfarande mycket kvar att plocka fram. Men Växjö får ta med sig sin ledning in i omklädningsrummet efter 2 spelade perioder. Skotten i andra perioden slutar 9-6 till hemmalaget.

Efter bara 52 sekunder i tredje perioden åker hemmalagets Eric Martinsson ut 2 minuter för hög klubba och nytt powerplay för gästerna. Men inte heller denna gång får gästerna till något powerplayspel och Växjö klarar ut underläget utan problem. Det fortsätter vara ett tillknäppt spel med mycket närkamper än något skönspel. Men denna perioden känns det mer som om Växjö är med i kriget som utspelar sig på isen. Med dryga 5 minuter kvar av tredje perioden gör Coffe sitt på pallen för att väcka VIDA Arena och spelarna inför slutspurten. Med 2:30 kvar tar Örebro timeout. Och med 1:49 åker Växjös Robert Rosén ut 2 minuter för slashing och ett kanonläge för gästerna som även plockar målvakten. Men hemmalaget krigar ut tiden och tar säsongens första 3 poängare! Skotten i sista perioden slutar 5-4.